UVIJEK U TRENDU

Modna ikona Sarah Jessica Parker danas slavi 56. rođendan; prisjetili smo se svih njezinih frizura

25.03.2021 u 16:07

Bionic
Reading

Nagrađivana glumica Sarah Jessica Parker zahvaljujući ulozi Carrie Bradshaw u seriji 'Seks i grad', stekla je status modne ikone

Sarah Jessica Parker rođena je na današnji dan 1965. u Nelsonvilleu u državi Ohio u obitelji odgojiteljice Barbare i pisca Stephena. Njezini su se roditelji razveli dok je Sarah bila mala djevojčica, a nju i njezino troje braće i sestara mama je sama odgajala.

Njezina ljubav je bila oduvijek gluma pa je na televiziji debitirala sa samo osam godina kada se pojavila u seriji 'The Little Match Girl', a na Broadwayu je nastupila već sa 11. godina.

  • +27
Sarah Jessica Parker Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Ostvarila je brojne uloge u filmovima, no njezinu je glumačku karijeru bez sumnje označila uloga romantične kolumnistice Carrie Bradshaw u kultnoj seriji 'Seks i grad'.

Zahvaljujući toj ulozi i Sarah je stekla status velike modne inspiracije, a oduvijek je njezin zaštitni znak bila njezina bujna kovrčava kosa. Premda je i ona imala fazu kad je bila brineta ili prava plavuša, glumici najbolje pristaju prirodni pramenovi bez vidljivog korijena.

Baš poput mnogih slavnih kolegica Jennifer Lopez ili Jessice Albe i poznata američka glumica ljubiteljica je prirodnih pramenova koji se stapaju s temeljnom bojom. Kosu najčešće nosi valovitu, a rjeđe ravno isfeniranu.

Iako je tijekom godina isprobala različite varijante u tonovima pijeska i meda, SJP se uglavnom držala toplih tonova.

Najčešće smo je viđali sa stepenasto ošišanom kosom i razdjeljkom po sredini, a imala je i eksperimenata s duljim bobom ili tamnijim tonovima boje karamele.