NOSE SE KARDIGANI

Modernija zamjena za jaknu: Ovaj udoban komad odjeće bit će pravi vladar jesenskih stajlinga

10.09.2020 u 15:29

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije u aktualnoj sezoni proljeće-ljeto iznjedrila je još jedan trend koji je veliku popularnost posljednji put zaradio 90-ih godina. Riječ je o kardiganima, a sudeći po novim tjednim podacima popularne modne tražilice Lyst, ove jeseni nesumnjivo će dominirati modnom scenom

Iako su na modnoj sceni prisutni godinama, kardigan je tek posljednjih par sezona počeo uživati veliku popularnost u svijetu street style zvijezdi i slavnih 'it' djevojaka današnjice, na čelu s američkom manekenkom Bellom Hadid.

Njihove tanke inačice poznate zaljubljenice u modu vješto su uklapale u proljetne stajlinge, a ove jeseni bit će podjednako popularni, bez obzira je li riječ o predimenzioniranim ili minijaturnim varijantama, od tankog ili debelog pletiva.

  • +20
Kardigani iz high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore novi tjedni podaci popularne modne tražilice Lyst kojim otkrivaju da je od početka kolovoza potražnja modnih kupaca za različitim modelima kardigana porasla za 54 posto. Termini poput 'rebrasti', 'debeli', 'visokorezani' i 'color block' trenutno su u trendu kada je riječ o pretraživanjima modnih kupaca za modelima kardigana, a inačice u crnoj i boji devine dlake su najtražnije.

U jesenskim mjesecima, kada se nakratko želite odmoriti od nošenja traper, kožnih jakni ili balonera, odabirom kardigana nećete pogriješiti. Osim što predstavlja idealan odabir, kada je riječ o slojevitom stilu odijevanja, također ga krasi svestranost, odnosno mogućnost prilagođavanja mnoštvu odjevnih kombinacija, a tijekom proteklog tjedna modni kupci na stranicama Lysta intenzivno su pretraživali njegove duge inačice kojim je potražnja porasla za 15 posto.

Street style inspiracija: Kako ove jeseni nositi kardigane