grofica i nadvojvoda

Moderna bajka: Udala se u obitelj Habsburg i zablistala u vjenčanici dostojnoj princeze

29.08.2023 u 12:54

  • +22

Vjenčanje grofice Sophie von Schaesberg i nadvojvode Josefa Albrecht von Habsburg

Izvor: Profimedia / Autor: PEOPLE PICTURE/JENS HARTMANN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Praprapraunuk carice Sisi i cara Franje Josipa, Josef Albrecht von Habsburg-Lorraine, 29-godišnji nadvojvoda Austrije, uplovio je u bračnu luku s lijepom 25-godišnjom groficom Sophie von Schaesberg

Bila je to moderna aristokratska bajka, čija je kulisa bila postavljena u dvorcu Sünching, u vlasništvu grofičine obitelji. Mladoženja je nosio tradicionalno odijelo i, kao vitez Reda zlatnog runa, orden.

Mladenka je blistala u haljini španjolskog dizajnera Lorenza Caprilea. Raskošna vjenčanica, u potpunosti prekrivena gustom baroknom čipkom uz dodatak šlepa od drugog materijala te s dugim rukavima i klasičnog kroja, predstavlja odličan spoj tradicionalnog i modernog. Raskošna haljina pomno je šivana i naravno izrađena po mjeri za Sophie, a ona se pritom odlučila za raspuštenu kovrčavu kosu te je izgledala kao da je izašla iz bajke, baš kao prava princeza.

Vjenčanje je bilo veliko slavlje s ukupno 500 uzvanika, ispunjeno šarenilom, glazbom i ljubavlju. Mladenka se kočijom dovezla do crkve, a nakon ceremonije vjenčanja novopečeni bračni par je ponosno prošetao držeći se za ruke. Prema pisanju njemačkog Bilda, Sophie će preuzeti suprugovo prezime te preuzeti titulu nadvojvotkinje.