slavE jubilarnu 86. godinu

Modeli sa Zlatne igle u Glazbenom zavodu

11.09.2021 u 12:27

Bionic
Reading

U Hrvatskom glazbenom zavodu snimit će se video razglednice za predstojeću 86. Zlatnu iglu. Zlatna igla je obrtnička modna revija koja ove godine slavi jubilarnu 86. godinu te će okupiti najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere

Svake godine predstave se nova iznenađenja, inovacije i kreativni modeli pa će se tako za pripremu samog događaja održati photo session i snimanje video razglednica sa modelima koji će nositi reviju u kreacijama dizajnera koji će nastupiti na 86. Zlatnoj igli. Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) značajno je oštećena u potresu, te Zavod kreće u njezinu obnovu bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova će potrajati nekoliko godina pa će ovaj photo session biti zadnji događaj unutar same zgrade, stoji u najavi.

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) značajno je oštećena u potresu, te Zavod kreće u njezinu obnovu bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova će potrajati nekoliko godina pa će ovaj photo session biti zadnji događaj unutar same zgrade. HGZ je među prvima predao projekt za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije i među prvima potpisao ugovor s Ministarstvom kulture i medija RH te dobio sredstva za zaštitu i ojačanje konstrukcije. Radovi na konstruktivnoj obnovi započeli su već u svibnju, a veliki građevinski radovi započinju u listopadu i tada će HGZ morati zatvoriti svoja vrata za publiku kroz narednih nekoliko godina.

Rezultati photo sessiona biti će prezentirani na samoj reviji koja će se održati 26. rujna 2021. godine u 20 sati s prijenosom na HRT.

Zaštitni znak Zlatne igle su kvalitetni materijali i izrada te maštovitost u kombinacijama. 'Iznimno mi je zadovoljstvo što smo unatoč svim preprekama koje nam je donijela COVID kriza uspjeli organizirati još jednu Zlatnu iglu. Naši obrtnici, ali i potrošači zaslužuju ovakav događaj jer je on prilika za prikaz kreativnosti i inovacija, truda i rada koji je okrunjen na ovoj modnoj reviji“, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba te dodao „Odabrali smo Glazbeni zavod za izradu video najava zato što smo još jednom željeli podsjetiti na potres u Zagrebu, a naši su dizajneri, usprkos svim nedaćama koje ih prate u zadnje dvije godine, izradili predivne kolekcije.'

'Drago nam je da smo i ove godine našim obrtnicima uspjeli osigurati da mogu pokazati svoje nove kreacije. Osim kreatora, svoje umijeće će pokazati i frizeri, obućari, kozmetičari, cvjećari, kožari i svi popratni obrtnici koji se brinu da ovaj revija svake godine bude u punom sjaju. Zadovoljni smo da i u ovim teškim vremenima idemo dalje', najavio je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Ove će se godine predstaviti 15 dizajnera sa svojim novim kolekcijama: DNK Nada Došen, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Milena Rogulj, Krojački obrt Jura, Ivana Jurić, Muška moda Šabić, Modna manufaktura Mustre, Iva Karačić, XD XENIA Design, PETAR by Lidija Skočibušić, Krzno Sumrak sa Školom za modu i dizajn, Etno butik Mara, NIT by Ana Žarković, Modni salon Dora i Vjenčanice Ljubav. Spremaju se i iznenađenja u organizaciji same revije.