VRIJEDI IH ISPROBATI

Minimalna ulaganja s velikim učinkom: Zahvaljujući ovim trikovima svaki interijer može bolje izgledati

28.03.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Ne trebate imati ogroman stan ili skup dizajnerski namještaj da bi vaš stan izgledao vredniji. Čak i mali besplatni trikovi u stanju su učiniti vaš interijer elegantnijim i sofisticiranijim. Želite li mu podariti otmjen i visokokvalitetan izgled? Uz ovih sedam trikova navedeno ćete lako postići

Manje je više

Previše jastuka na sofi? Previše ukrasa na komodama ili slika na zidovima? Pravilo manje je više, osim u modi, itekako dobro funkcionira kada govorimo o interijerima jer previše dobrih stvari može učiniti da prostorije u domu izgledaju zamorno. Interijeri minimalističkog duha uvijek izgledaju urednije i otmjenije, stoga pri sljedećem preuređenju doma zapitajte se što možete ostaviti, a što ukloniti. Isto se odnosi na namještaj: vodite računa o tome da dizajn prostorije bude prozračan.

Izbjegavajte rolete

Iako je riječ o praktičnom elementu u domu, ne može se pohvaliti elegantnim dojmom. Unutarnje rolete rijetko se savršeno uklapaju uz naš namještaj i tjeraju nas da na dom gledamo kao na studentski smještaj. Idealnu alternativu roletama čine duge zavjese do poda u suptilnim bojama. Osim što izgledaju elegantnije, podjednako štite od znatiželjnih očiju i sunčevih zraka.

Mješavina stilova

Mješavina materijala nije popularna samo u modi: profesionalci na polju interijera također se vole igrati različitim teksturama i materijalima prilikom postavljanja namještaja i ukrašavanja prostora jer dobitna mješavina izgleda otmjeno i može nadograditi cijeli interijer u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Posjedujete baršunasti kauč? Ukrasite ga jastucima s presvlakama od lana, jute ili vune ili ga naglasite visokokvalitetnim tepihom. Već neko vrijeme ljubitelji interijera ne kriju naklonost starim perzijskim tepisima, a koji prostoriji poput dnevnog boravka daruju dozu dekadencije, no i suptilni modeli tepiha u neutralnim bojama mogu je učiniti ugodnijom. Kako sugeriraju dizajneri interijera, veliku pažnju trebali biste obratiti proporcijama, odnosno odabrati onaj tepih koji u prostoru poput dnevnog boravka neće izgledati premalen ili prevelik.

Čisti prozori

Iako može zazvučati banalno, čisti prozori imaju ogroman učinak na cjelokupan dojam interijera. Bez obzira koliko je namještaj besprijekoran, ako svjetlost pada kroz zamrljana stakla, cijela prostorija izgleda sve samo ne elegantno.

Indirektno svjetlo

Profesionalci u opremanju domova ne oslanjaju se na jedan, ne dva, čak ni tri, već najmanje četiri izvora svjetlosti kako bi osvijetlili odabrani namještaj na najbolji mogući način. Nepovoljno i prejako svjetlo ne samo da ima neharmoničan učinak, već u najgorem slučaju može uništiti dobru atmosferu doma, a namještaj učiniti dosadnim.

Dizajneri interijera stoga uvijek sugeriraju korištenje toplog i neizravnog svjetla koje optimalno naglašava shemu prostorije i namještaj.

Prenamjena namještaja

Poželjeli ste imati neki novi namještaj jer vam je dosadio postojeći? Male preinake na starom namještaju mogu rezultirati velikim učinkom. Zamjena ručki na komodama i sličnim komadima namještaja mali je korak u postizanju potpuno novog i osvježenog izgleda prostorije.

Izbjegavajte zapletene kablove

Često se podcjenjuje koliko negativno kablovi na zidovima ili duž poda mogu utjecati na cjelokupan izgled sobe. Zahvaljujući navedenom, svaka prostorija izgleda neuredno i neharmonično, stoga je bitno povesti računa o zamršenom spletu kabela kako se ne bi narušila estetika samog interijera.