OGLASIO SE

Milan Popović: 'Lažu da želim oteti sina Severini'

18.08.2013 u 12:57

Bionic
Reading

'Priča o otmici je manipulativnog karaktera i neistinita. Želim zajedničko skrbništvo za dijete koje ima državljanstvo i Hrvatske i Srbije', kaže 'srbijanski kralj bakra'

Prenosimo priopćenje njegove agencije za odnose s javnošću, onako kako ga je objavio Blic

'Neumjesno je dovoditi čovjeka koji se obratio nadležnim institucijama, sa željom da dijete ima oba roditelja ravnopravno, u kontekst otmice vlastitog djeteta.

Milan Popović želi zajedničko skrbništvo, pa je sama postavka otmice djeteta koje ima državljanstvo i Hrvatske i Srbije, manipulativnog karaktera i neistinita.

Kako se čitava teza o otmici podgrijavala u javnosti, postavlja se pitanje bi li se takva neistina plasirala i da je dijete državljanin Hrvatske i neke druge države koja nije Srbija?

U slučaju da je Severina osobno rekla da se boji da će Popović oteti dijete i da se boji da ga neće vratiti iz Srbije, onda postaje jasno zašto ne dopušta da Popović bude sa svojim sinom.

Time se na najgrublji način krše prava djeteta.

U slučaju da je postupila po nečijim savjetima, tko god da je savjetuje, direktno je gura u kršenje prava djeteta i kršenje zakona.

Popović je u razdoblju kada su se sporazumno dogovarali oko viđanja djeteta, sina dovodio u Srbiju i svaki put ga vraćao u Hrvatsku, na vrijeme i po dogovoru s majkom djeteta.

Priče o čajevima, bojanju kose i tjeranju na potpunu promjenu životnog stila, nedostojne su komentara.

Svatko tko je roditelj zna da se dobivanjem djeteta dotadašnji životni stil svakako mijenja.'