bez greške

Mikro bob: Ovo je jedina frizura koja pristaje baš svakom obliku lica

27.04.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Ako pregledavate objave modnih i stilskih influencera na društvenim mrežama za oko će vam sigurno zapeti jedna frizura. Riječ je o mikro bobu, sjajnoj frizuri snažno prisutnoj i u mnogim uličnim stilovima, apsolutnoj trendi frizuri koja laska svakom obliku lica

Uz dva trajna favorita, dugi bob i klasični bob, kraća verzija popularne frizure sada izaziva pomutnju, kako na društvenim mrežama tako i u mnogim sjajnim uličnim lookovima. Teško je reći odakle je taj trend potekao, ali jedno je jasno: ove sezone mikro bob je definitivno izvrstan izbor za sve koji traže frizuru koja je istovremeno laskava i elegantna.

Mnogi su se na mikro bob odlučili nakon nošenja klasičnog boba, a jedno vrijeme bio je i poprilično popularan trend polu boba. Upravo takav slijed jasno pokazuje kako se trendovi razvijaju i nadopunjavaju.

Što mikro bob čini tako posebnim?

Mikro bob je kratka frizura koja se obično šiša na duljinu do visine jagodica, ali može biti i malo dulja, negdje između usta i nosa. Inače, ova frizura se može vrlo različito i proizvoljno oblikovati, bilo dulja sprijeda ili straga, sa šiškama ili bez njih.

Zbog posebno kratke duljine, mikro bob se na prvu može činiti kompliciranim stilom, no stručnjaci za kosu ističu da ravni bob, bez slojevitog šišanja i sa slobodno ostavljenim potiljkom ima brojne prednosti.

Pogodan je gotovo svim tipovima kose, a ova kratka frizura jednostavno je idealna za valovitu kosu, ali i ravnu, a odlično se prilagođava i kovrčavoj te tankoj kosi. Naime, mikro bob se može prilagoditi individualnom tipu i gustoći kose i to poigravanjem s dvije varijacije: ravnijim bobom i bobom koji se lagano spušta prema naprijed.

Pristaje baš svakom obliku lica, a zbog svog prirodno istaknutog volumena i zaobljenosti idealan je izbor za izduženo lice. Dobro pristaje i okruglom licu, ali je u tom slučaju prikladnija nešto ravnija verzija jer se tada postiže svojevrsna linija u visini obraza, koja optički sužava lice. A posebno je sjajan izbor uz nježne crte lica jer ih dodatno ističe.