praktična i elegantna

Midi suknja nova je glavna zvijezda u garderobama trendseterica, a one su pokazale kako je nositi

12.03.2023 u 21:50

Bionic
Reading

Midi suknja bila je jedan od najpopularnijih komada na nedavno održanom Tjednu mode u Milanu te smo je viđali podjednako na modnim revijama i u raznim kombinacijama ulične mode

Midi suknja klasik je koji će postati glavna zvijezda ovog proljeća i ljeta te time po popularnosti prestići prošlosezonski trend vrućih minica.

Praktična, elegantna i neformalna, midi suknja uklapa se u svaki outfit, a dolazi u različitim teksturama, bojama i dizajnima, što je čini pravom metom modnih ovisnica.

Iako se najčešće nosila u streetstyle kombinacijama, postala je toliko prevladavajući trend da joj čak niti španjolska kraljica Letizia nije mogla odoljeti. Naime na nedavnom službenom događaju u madridskoj Kraljevskoj palači pokraj supruga Filipa VI pojavila se u plisiranoj Reissovoj suknji s volanima.

Koliko je Letizia oduševljena ovim komadom, najbolje govori podatak da je to bio drugi put da ga je odjenula za službenu svečanost. Španjolska kraljica samo je dokazala elegantnost midi suknje, kojom je u potpunosti uveličala stajling sačinjen od obične lila dolčevite i crnog kožnog remena.

  • +3
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial i R. SMITH / Sipa Press / Profimedia

No midi suknja je prvenstveno omiljeni komad ulične mode, a na nedavno završenom milanskom Tjednu mode postalo je jasno koliko je ovaj trend postao popularan kod it djevojaka i insajderica iz modnog svijeta.

Od suknji prošaranih šljokicama, koje se ne nose nužno samo za večernje zabave, do izblijeđenog trapera te plisiranih i colorblock modela, vidjeli smo gotovo sve dizajne, boje i materijale koje možemo zamisliti.

Na modnim revijama najnovije kolekcije midi suknji pokazali su luksuzni brendovi poput Prade, Bottega Venete i Michaela Korsa. Gigi Hadid pokazala je koliko maestralno izgleda kombinacija obične sive midi suknje sa sakoom, a jedna od vodećih trendseterica, Chiara Ferragni, predstavila je inspirativnu kombinaciju crne kožne suknje s bijelom košuljom, kravatom i dugačkim kaputom.

Osim na ove načine, midi suknju možete koristiti u raznim kombinacijama, od vrtoglavo visokih štikli ili otmjenih cipela Mary Jane, preko dolčevita, kaputa i balonera, do casual kombinacija s tenisicama ili balerinkama.