POZNATI U 'PRAVIM' BUNDAMA

Mia Begović ne može odoljeti krznu

13.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Krznene bunde i najraznovrsniji modni dodaci, među kojima, nakon bundi, ove zime prednjače šubare, griju mnoge naše celebove u hladne zimske dane. Bez krzna ne bi mogli Mia Begović i Modni Mačak, ali ga ni za živu glavu ne bi nosile Ana Rucner i Ida Prester

Mia Begović za sebe kaže da je zimogrozna i da se ne može oteti navici nošenja krzna. Dio svoje krznene kolekcije naslijedila je od majke, dio je dar od supruga, nešto je kupila. 'Volim krzno, ali jako volim i životinje i zato se doista ne mogu pohvaliti ovom navikom, lošom poput pušenja. Ali cijenim ljude koji imaju novaca i mogu si priuštiti krzno, a to ne učine iz uvjerenja', rekla je glumica i dodala da često nosi i stvari od umjetnog krzna.

Mia je pak vrlo ponosna na svoju kći Maju Lenu Lopatny koja posuđuje mnoge stvari iz maminog ormara, ali nikad krzno jer mu se iznimno protivi.



Neven Ciganović i Modni Mačak
Marko Grubnić iliti Modni Mačak poznat je po svojim krznenim komadima odjeće. 'Volim krzno, ali kupujem samo gotove dizajnerske komade poput D&G i Cavallija i nikada ne bih naručio da se za mene ubije neka životinja', rekao je za tportal.hr.

Kako je najavio, svojoj krznenoj kolekciji Mačak je za nedavnog posjeta Londonu dodao i dugu krznenu bundu koju još nismo imali prilike vidjeti, ali je dao naslutiti da će nas nekom skorom zgodom njome itekako iznenaditi.

Poduzetnica Snježana Mehun s godinama se radikalno predomislila oko nošenja krzna. 'Dok sam ranije u životu voljela šetati u krznu, kupovala sam ga, sada to više nipošto ne bih učinila. Ipak, kad već imam krzna u ormaru, nosim ga, ali samo za 'sibirskih hladnoća' jer smatram da bi bio još veći grijeh sad sve to bacim', rekla je Mehun.

Glumica Ana Begić nosila bi umjetno krzno, ali nema ništa takvo u ormaru, a nosila bi i pravo krzno da nije alergična na njega. 'Jednom su mi dali da nosim lisicu u jednoj predstavi, ali sam se skoro ugušila. Jednako tako je završio i svaki pokušaj isprobavanja bilo čega od pravog krzna po dućanima', objasnila je Ana Begić i dodala da je njezin stav - tko voli, nek' izvoli.

Vlatka Pokos

Čelistica Ana Rucner povjerila nam je da bi se radije smrzavala nego nosila krzno. Jednu skupocjenu bundu dobila je na dar u nasljeđe i zato joj je vrlo draga, pa je čuva u ormaru, no obukla ju je samo jednom, i to na deset minuta. 'U krznu se zbog svijesti o ugrožavanju životinja jednostavno nisam dobro osjećala. Kako sada razmišljam, nikada ne bih otišla i kupila neki krzneni komad', rekla je Ana Rucner koja se upravo vratila iz Izraela gdje je održala dva koncerta.

U životni stil i stav Ide Prester, kako nam je sama povjerila, krzno se jednostavno ne uklapa. 'Čula sam da pravo krzno jako grije, ali niti imam para niti imam potrebe nositi ga. Barem zasad - ne!' rekla je Ida koju smo uhvatili na skijanju u Italiji.


Ljubav Vlatke Pokos prema krznenim komadima također je poznata u javnosti, a uvijek sređena voditeljica i pjevačica voli istaknuti da 'nikakav lažnjak ne može izgledati dobro kao pravo krzno'.