Velika selidba planeta

Mars u Raku čini vas emocionalnima i nepredvidljivima, a veze u kojima stvari ne idu glatko lako bi mogle doći kraju

25.04.2021 u 07:54

Bionic
Reading

Nakon boravka u razigranim Blizancima, Mars se 24. travnja seli u osjetljivog i ćudljivog Raka, u kojem će se zadržati do 12. lipnja. Planet borbe i akcije u ovom se isječku nebeskog pojasa osjeća kao stranac jer je njegova priroda u neskladu s emocionalnim, ranjivim i nestabilnim Rakom

U idućih sedam tjedana svi će znakovi više nego inače reagirati srcem umjesto razumom i nepredvidljivo oscilirati između radosti, tuge i gnjeva. Bit ćete skloniji pogrešno razumjeti tuđe riječi i postupke, vrijeđati se zbog sitnica i osjećati se ugroženim bilo za to razloga ili ne.

Budući da je Rak zaštitnik obitelji, doma, domovine i nasljeđa, bit ćete naročito osjetljivi na prijetnje i uvrede u tim kontekstima. Doznate li da netko govori protiv vaše obitelji, države i porijekla, jako ćete se rasrditi, rastužiti ili oboje. Bit ćete jednako pogođeni naslutite li da ste meta izdaje ili izrabljivanja nekog iz redova vaših bližnjih. Takvo bi vas iskustvo uzdrmalo i navelo na osjećaj gubitka čvrstog oslonca.

Svim će se znakovima pojačati zaštitnički poriv prema najbližima i potreba da sebi i njima priskrbite veću sigurnost. Mnogi će razmišljati o ugovaranju raznih polica osiguranja, kupnji alarma ili protuprovalnih vrata dok će neki razviti iracionalan strah od neizvjesne budućnosti. Moguće su svađe s ukućanima zbog sitnica i porast obiteljskog nasilja.

Od zanosa do bezvoljnosti

Veze u kojima stvari ne idu glatko lako bi mogle doći kraju, no raskidi neće proći bez neželjenih emocionalnih scena. Ljubavi koje se rode u idućih 50 dana bit će obojene nježnim osjećajima, ali bi sramežljivost mogla biti razlog za obostrano oklijevanje s iskazivanjem naklonosti. Zaokupljat će vas teme iz prošlosti, pa ćete se poželjeti naći s dragim osobama koje dugo niste vidjeli, naročito ako su među vama ostala nerazjašnjena pitanja.

  • +3
Sofia Vergara u horoskopu je Rak, rođena je 10. srpnja 1972. Izvor: Profimedia / Autor: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Motivacija za rad prilično će vam varirati. Bit će dana kad ćete orno prionuti na posao i onih u kojima ćete biti bezvoljni. Kad se budete trebali zauzeti za sebe i preuzeti inicijativu, ponekad ćete biti previše agresivni, a ponekad šutljivi i povučeni. Morat ćete se više potruditi da postupite prikladno trenutku.

Idealno je razdoblje za preuređenje doma i rad u vrtu. Te će vas aktivnosti najbolje opuštati, naročito ako uključite ukućane u njih. Tako ćete ojačati osjećaj bliskosti i uživati u kvalitetno provedenom vremenu s najbližima. Najbolje ćete se provoditi na kućnim i vrtnim zabavama s obitelji i prijateljima koje doživljavate kao njen dio.