MODELI S MAŠNOM

Marija Selak Raspudić ne izlazi iz bluza koje je proslavila Margaret Thatcher, a Gucci vratio na modni radar

17.02.2022 u 17:52

Bionic
Reading

Već dva dana zaredom, prvo u Saboru, a potom i gostujući na N1 televiziji, saborska zastupnica Marija Selak Raspudić odabrala je bluze koje su davnih dana bile zaštitni znak legendarne Margaret Thatcher, a koje su se u modu vratile prije nekoliko godina

Jučer u bijeloj svilenoj bluzi s velikom mašnom na sredini ovratnika, danas s istim modelom, ali u maslinastozelenoj boji, Marija Selak Raspudić pojavila se prvo u Saboru, a potom i na N1 televiziji.

U košulji, tzv. modelu pussy bow, saborska se zastupnica ugodno osjećala, a dok današnji cjelokupni stajling nismo imali prilike vidjeti, u Saboru je preko košulje odjenula haljinu bez rukava koja je sezala do ispod koljena.

Te ženstvene bluze s romantičnom mašnom, koje se vežu ispod vrata ili se mogu ostaviti razvezanima, vratile su se na modnu scenu u velikom stilu prije nekoliko godina i otad im popularnost ne jenjava.

Marija Selak Raspudić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Osamdesetih godina bile su sastavni dio 'uniforme' poslovnih žena, a one su na taj način uz svoja stroga odijela i kompletiće unosile nužnu dozu ženstvenosti. Obožavala ih je i Margaret Thatcher, 'čelična lady' koja je tim romantičnim detaljem ublažavala svoj poslovično strog imidž i izgled.

  • +15
Oversized košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

No, onda su se dogodile 80-e, kada su te košulje pospremljene na dno ormara, a na modnu scenu vratile su se zahvaljujući kreativnom direktoru modne kuće Gucci, Alessandru Micheleu, koji je reinterpretirao ovu ženstvenu košulju i podario joj mladenački trendi look. 

Ljubiteljica pussy bow bluza je i bivša američka prva dama Melania Trump, kao i Kate Middleton, dok su kod nas u njima prošetale Kolinda Grabar Kitarović, Jelena Veljača...