MEDITERANSKA KUHINJA

Mali gastro kutak za obiteljski ručak

27.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Smještena između uskih ulica prelijepog Rovinja, konoba Ulika već je devet godina u vlasništvu ugostiteljice Inje Tucman. Okusi i mirisi s ljubavlju pripremljene mediteranske kuhinje glavni su adut ovog istarskog restorana

Na karti pretežno prevladavaju riblji i mesni specijaliteti, koji oduševljavaju svakog gosta koji se odvaži na isprobavanje nečeg novog. Inja je u svoj meni 'zabranila' brzu hranu poput pizze i sendviča te servira isključivo mediteranska jela. Jela se pripremaju od domaćih svježih namirnica koje nabavljaju kod manjih dobavljača.

'Domaća i vesela atmosfera već godinama privlači imućnije goste', rekla nam je Inja i dodala kako je jako zadovoljna uspjehom restorana te da u nj dolaze pretežno gosti koji odsjedaju u obližnjim hotelima. Osoblje restorana čine glavni kuhar, pomoćna kuharica i čistačica, svi s dugogodišnjim stažem u restoranima. Ako se ovih dana zateknete u Rovinju, u konobi vas očekuju dva festivalska menija, koja možete kupiti po pristupačnim cijenama uz predočenje festivalske kartice.

'Festival je odlična manifestacija, a pripremili smo jedan riblji te jedan mesni meni. Prvi uključuje carpaccio od riba, salatu od škampi, grožđa i limete, roladu od orade i lososa te mousse od bijele čokolade, đumbira i čilija s mentom. U drugom nudimo 'rostbif s narom', raviole u umaku od divljači, janjeći kotlet zapečen u sosu od naranče i meda te čokoladni melanzoni s pistacijama i sezamom', dodala je Inja.