UVIJEK BESPRIJEKORNA

Ljupka Gojić Mikić otkrila nam je zašto najradije kupuje neobične cipele i zašto se ne smatra trendsetericom

03.04.2019 u 11:03

Bionic
Reading

Tehnički muzej Nikola Tesla na jednu je večer postao središte modnih zbivanja. Brojne osobe iz javnog života pohrlile su u muzej na modnu reviju Aleksandre Dojčinović, dizajnerice koja je ondje održala svoju sedmu samostalnu reviju. Među poznatima i slavnima zatekli smo i bivšu manekenku i modnu dizajnericu Ljupku Gojić Mikić, a ona nas je po tko zna koji put oduševila izborom stajlinga

'Spremila sam se jako brzo, stvarno jako brzo', rekla nam je Ljupka Gojić Mikić kada smo je zatekli na reviji brenda Lei Lou dizajnerice Aleksandre Dojčinović, dotjeranu od glave do pete u prepoznatljivom stilu. Lijepa dizajnerica i vlasnica modnog brenda Jolie Petite, za razliku od velikog broja žena, na spremanje ne troši puno vremena.

'Ako idem na neko bitnije događanje, treba mi vremena onoliko koliko je potrebno da stavim maskaru i ruž i pokrijem podočnjake, jer se inače nikada ne šminkam. Tako da ne gubim previše vremena na šminku, a što se tiče stajlinga, već sam ujutro znala što ću odjenuti. To uvijek kod mene ide brzo', rekla je s osmijehom Ljupka, priznajući kako kod nje nema pravila kada je odabir stajlinga u pitanju.

GLUMICE, SPORTAŠICE, VODITELJICE

Poznati pohrlili na modnu reviju Aleksandre Dojčinović: Evo tko je sve bio

Pogledaj galeriju

'Najčešće otvorim ormar i odjenem se, ali nekad mi dođe neka ideja od koje dobijem leptiriće, tako da znam da ću to navečer obući', kaže nam dizajnerica koja se prije nekoliko mjeseci sa suprugom, nogometašem Mihaelom Mikićem i kćerkicama preselila iz Japana u rodni Zagreb.

'Uvijek sam u nekakvom promatranju svega što se događa na modnoj sceni, ali zato što je to u meni od moje 13. godine. Veseli me i opušta gledanje što ima novog od odjeće. Mislim da je moda za žene nešto što nas treba odmaknuti od stvarnosti i opustiti. U skorije vrijeme nisam obavljala neki preveliki šoping, ali sam ja onaj pametni kupac koji je nekad davno kupio nešto što je danas u trendu', priznaje Ljupka, a za modnu reviju odjenula se vrlo efektno i u svom stilu.

Ljupka je plijenila pažnju u trapericama sa šarenim zakrpama i potpisom omiljenog dizajnera Junya Watanabe, čijem je dizajnu vjerna proteklih 20 godina, te bež baloneru s potpisom brenda Nanushka, a cjelokupan stajling začinila je efektnim okruglim naušnicama i satenskim pink cipelama s potpisom brenda Loewe te torbicom brenda Dries Van Noten.

'Bitno mi je da u torbu stane sve što mi je potrebno otkad imam tri kćeri i da mi pristaje uz garderobu, ali ne mora nužno biti baš dizajnerska. Cipele jako volim. Uvijek biram neobičan model. Često znam pročitati o sebi da sam trendseterica, ali ja sam daleko od toga. Može se potrefiti da sam nekad odjevena u skladu s trendovima, ali godinama nosim ono što se meni sviđa', rekla je lijepa dizajnerica, priznajući kako u svom ormaru ima neobično puno bijelih majica.

Dok su starije kćeri u školi, Ljupka provodi vrijeme s jednogodišnjom kćerkicom Mari Danom, koja bi uskoro trebala krenuti u vrtić. Nakon povratka iz Japana dizajnerica priznaje da je bilo prilagodbi koje su morali proći, kao što ih prolaze i sve druge obitelji koje se odluče na selidbu, a uskoro ih očekuju novi izazovi, oni poslovni, jer Ljupka i Mihael krajem travnja planiraju otvoriti slastičarnicu.

VLADARICE ŠPICE

Modno usklađene Ljupka Gojić Mikić i kćerkica Mari Dana ukrale sve poglede na špici

Pogledaj galeriju