U ČEMU JE TAJNA?

Ljubiteljica tradicije: Ima preko 200 istih torbica

14.04.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta više od 60 godina uspješno vlada Velikom Britanijom, a tijekom dugogodišnje vladavine ne odriče se određenih cipela, šešira, torbica ili uvijek iste frizure

Odmjerena kraljica Elizabeta tako primjerice već pet desetljeća nosi isti model cipela, odnosno mokasinke londonskog postolarskog obrta Anello & Davide.

Osim što nosi iste crne cipele, svi znaju da već godinama obožava torbice s britanskim potpisom Launer. The Telegraph piše kako ima više od 200 takvih torbica. Njihova je prosječna cijena oko 2.000 dolara što je otprilike 14.000 kuna, a kraljičin omiljeni model nosi ime 'Traviata'.

Zanimljivo je kako joj torbice služe i za tajnu komunikaciju s osobljem pa njezini podanici primjerice po držanju već znaju želi li ostati na nekom događanju ili otići kući, s kime joj se više ne razgovara i za koliko minuta želi krenuti kući.

Sve je kod kraljice strogo po pravilima pa uvijek ima istu dužinu suknje ili haljine, malo preko koljena. Rukavi na odjeći obično su tričetvrt, a uz svaku modnu kombinaciju pri ruci ima i prozirni kišobran brenda Fulton s rubom u boji kao što je i odjeća.

Zanimljivo je kako kraljica ne voli nositi hlače. Navodno ih je u javnosti nosila tek jednom, davne 1970., tijekom službenog posjeta Kanadi, a sašio ih je kraljevski krojač Ian Thomas.

Da obožava tradiciju i nije sklona promjenama, 90-godišnja kraljica pokazuje i rukavicama te šalovima. Rukavice za kraljicu radi Cornelia James, i to od davne 1947., a svileni šalovi i rupci s potpisom su slavne kuće Hermes.