ČISTA ELEGANCIJA

Ljubiteljica klasike: Devet modnih komada bez kojih ne može Angelina Jolie

23.04.2021 u 13:44

Bionic
Reading

Zanosna glumica Angelina Jolie tijekom godina svoj je modni stil drastično promijenila te ga ispolirala do savršenstva, a kožne hlače i kratke topiće u kojima se nekad odvažno prošetavala po crvenom tepihu pokazujući brojne tetovaže pospremila je u najudaljenije kutke svog ormara

Nekad najveća holivudska buntovnica danas je nesumnjivo jedna od najvećih modnih ikona, a njezin je modni stil bezvremenski i ženstven.

Angelina je u jednom ranijem intervjuu izjavila kako je zanima i održiva moda te da u svojem ormaru ima odjeću koja joj traje godinama.

Glumica koja se proslavila nizom dojmljivih uloga u kojima se znala transformirati do neprepoznatljivosti, odbacila je odvažne goth/punk kreacije iz mladosti i okrenula se modnom minimalizmu u kojem prevladavaju čiste linije, neutralne boje, klasični krojevi...

Čini se da 45-godišnja brineta savršeno razumije koncept tzv. capsule modnog principa u kojem se sve vrti oko ključnh komada koji se bez problema mogu iskombinirati jedni s drugima što nas rješava uobičajenih problema oko osmišljavanja stajlinga.

Riječ je o načelu koje je i u skladu sa sve prisutnijim 'eko' ili green pristupom modi kako bi se promoviralo investiranje u kvalitetnu odjeću koju godinama možemo nositi - nešto posve suprotno tzv. brzoj modi.

  • +5
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Još uvijek svi nastojimo to osmisliti, ali vjerujem kako će u budućnosti biti sve više govora o tome. I to je dobra stvar. Ako imate neke vintage komade, uživajte u njima', rekla je Angelina u ranijem intervjuu za Vogue.

Upitana u čemu je tajna stila, Jolie je odgovorila kako stvari koje kupi nosi godinama.

  • +3
Temeljni komadi u ormaru Angeline Jolie Izvor: Promo fotografije / Autor: Arket

'Investiram u kvalitetne komade koje nosim dok se ne raspadnu. Čizme, dobar kaput, torba... Te stvari ne mijenjam tako često. To je moj pristup', rekla je Angelina.

Pa što to Angelina uvijek ima u svojoj garderobi?

Dakle, proslavljena glumica koju mnogi smatraju jednom od najbolje odjevenih stanovnica Hollywooda, nikamo ne ide bez ovih devet komada: ljetne kaftan haljina, ravnih natikača (Angelina npr. ne izlazi iz efektnih kožnih natikača s potpisom Valentina), balonera, klasičnih crnih hlača, bijele košulje, pamučnih majica, sakoa, duge suknje, balerinki...

Uz pomoć ovih komada nije joj teško začas iskombinirati odlične, bezvremenske modne kombinacije koje nikad neće izaći iz mode, a funkcionalni su i lijepi.