EDUKACIJA I UŽIVANJE

Ljetno kuhanje i degustacija: Naučite kako pripremati ukusna, zanimljiva i nutricionistički vrijedna jela

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 06.05.2019 08:49
  • Objavljeno 04.05.2019 u 08:49
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Goran Klarić

Udruga Moja kuća zdravlja organizira vrijedno predavanje Mirjane Tonković, dipl. ing. biotehnologije analitičarkom prehrane koja će osim kuhanja kao uvod održati predavanje o važnosti ljetne prehrane i izbora za održavanje najboljeg balansa te očuvanja zdravog funkcioniranja tijela u toplijim danima

Svako godišnje doba zahtijeva drugačiji način prehrane s obzirom na energetski unos i izbor načina prehrane. Glavno obilježje ljetnih dana su visoke temperature i dosta tekućine iz organizma gubi se znojenjem. Stoga je ljeti važno voditi brigu o dostatnom unosu vode ali i o tome da se organizam ne opterećuje teško probavljivom hranom.

Mirjana Tonković, dipl. ing. biotehnologije; analitičarka prehrane svojim širokim znanjem i korisnim savjetima iz dugogodišnje prakse, prenijeti inspiraciju za kreiranje različitih obroka i sugestije kako se u potpunosti prepustiti ljetnoj atmosferi životnim stilom te tako zaista biti u skladu s prirodom. Na 'Ljetnom kuhanju i degustaciji' koje će se održati 25. svibnja od 10-16 sati ​bit će uvodno predavanje o zdravoj ljetnoj prehrani od 10-12 sati, a od 12-16 sati priprema 8 različitih obrka i degustacija. ​Adresa održavanja tečaja je Avenija Dubrovnik 15, na Zagrebačkom velesajmu (paviljon 10 kod tepih centara).

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kuhanje je proces opuštanje i relaksacije pa čak i kad ste premoreni, misli odlaze prema namirnicama, rezanju, sjeckanju ili miksanju, počinju se širiti različiti mirisi. Bude se osjetila i dolazi do opuštanja. Jednostavno se prepustite tom procesu. Do 30 minuta, pripremiti će se 8 različitih obroka i na kraju svaki degustirati. Zdravo je kuhati obroke sa svježim, sezonskim i domaćim namirnicama. Upoznajte sebe odabirom namirnica, jedan su vaše ogledalo, pozivaju iz Udruge Moja kuća zdravlja.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!