ZGODNO OPRAVDANJE

Lijepe žene su sklonije nevjeri

14.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Žene koje su sklone nevjeri mogu se odsad vaditi na hormone. Naime, znanstvenici su dokazali da su žene koje imaju visoku razinu spolnih hormona estrogena manje zadovoljne svojim partnerima i zbog toga su sklonije prevari i češćem mijenjaju muškaraca

Zanimljivo je da su žene koje imaju povišenu razinu estrogena fizički atraktivnije, a znanstvenici su utvrdili da lijepe žene češće igraju na kartu poželjnosti kako bi upecale najbolje muškarce.

Psihologinja dr. Kristina Durante koja je vodila to istraživanje potvrdila je: 'Budući da je teško pronaći partnera koji dobro zarađuje i brine se za obitelj, a usto izgleda dobro, žene moraju birati između dugoročne sigurnosti s partnerom koji kontinuirano pruža materijalnu sigurnost i fizički privlačnijeg partnera koji je pogodniji za kraće seksualne afere, ali ima dobro genetičko nasljeđe. Jako privlačne žene zahtijevaju veliku količinu oba tipa resursa kod svojih partnera, te usto traže da bude dobri roditelji i partneri. Zato lijepe žene nemaju samo veći izbor potencijalnih partnera, već i puno više standarde koje je teško zadovoljiti. Zbog svega toga, one imaju manje razloga za vezivanje uz određenog partnera ako su muškarci 'bolje kvalitete' dostupni.'

Sveučilište u Teksasu, gdje se provodilo ovo istraživanje, mjerilo je razine estardiola, vrste hormona estrogena, u 52 studentice. Također su ih zamolili da ocijene vlastitu privlačnost, a njihov izgled ocijenilo je i osoblje sveučilišta.

Pokazalo se da su najatraktivnije studentice imale najvišu razinu etsradiola.

One koje su bile u vezi, trebale su odgovori koliko su zadovoljne svojim odnosom i kolike su šanse da budu nevjerne. Analiza je pokazala da su najprivlačnije studentice bile ujedno i najnezadovoljnije onim što imaju. No, ipak su priznale da bi radije odabrale dugu vezu nego se zadovoljile kratkim avanturama.