MAGISTRA NOVINARSTVA

Lana Banely dala zadnji ispit

Lana Banely

Lana Banely

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Novinarka HTV-a Lana Banely više nije studentica. Lanin uspjeh njezin tata slavi već četiri dana, a njezin dečko Andy Bara potiče je da upiše i doktorski studij s područja politike

Lana Banely, novinarka i voditeljica sportske redakcije HTV-a, više nije studentica. Dala je zadnji ispit na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, pa je od naslova magistre novinarstva – smjera političke komunikacije – dijeli tek obrana diplomskog rada.

'Presretna sam', ushićeno je Lana počela priču o svojoj maloj pobjedi.

U listopadu Lana brani diplomski rad na temu 'Razvoj sportske redakcije HTV-a', a do tada će konačno imati mirno ljeto.

Sretni događaj zbio se prije četiri dana, a na svoju kćer ponosniji i od nje same je Lanin otac.

'Ajme, tata ne prestaje slaviti već danima! A tek kada doista diplomiram i kada sazovemo našu brojnu obitelj na feštu, bit će to prava mini svadba', rekla je ambiciozna bivša sportašica kojoj su godine redovitog treninga tae-kwon-doa usadile radne navike koje je i sada tjeraju dalje.

'Ne stajem na ovoj diplomi. Najesen ću upisati trogodišnji doktorski studij komparativne politike. Iako mi je sport uvijek na prvom mjestu, politika mi je također ljubav. Pratim je i zanima me. A smjer koji sam odabrala vrlo je složen i oslanja se na takve smjerove na Harvardu, Cambridgeu i Yaleu', kazala je.

Otkrila je da postoji i šansa da, umjesto u Zagrebu, doktorski studij upiše u inozemstvu.

'Uz Hrvatsku me vežu obitelj, ljubav i stalni posao, pa sumnjam da ću otići. Ali prevrtljive sam naravi, pa ne bi nikome bilo čudno da završim u Americi. Tu sam zemlju posjetila i sviđa mi se mentalitet tamošnjih ljudi, kod kojih su svi dobrodošli. Usto, ima puno Hrvata', rekla je lijepa Lana.

Njezin dečko Andy Bara, kaže Lana, vrlo je sličan njezinu ocu i također danima slavi njezin uspjeh, ali potiče je i da ide dalje.

'Andy mi je podrška u svemu što radim. Već mi je rekao: Hajmo sada dalje! Ali do jeseni se moram i odmoriti, pa 20. srpnja idemo u moju obiteljsku kuću na Dugi otok, a poslije ćemo nas dvoje malo i u Španjolsku', otkrila je Lana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi