NIŠTA OD ESTOQUEA

Lamborghini radi SUV. Planira sportaša s V8

20.07.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Da su se obistinile sve spekulacije koje smo dosad čuli, automobilska industrija danas bi brojala na desetke veoma neobičnih kreacija. Posljednje u nizu šaputanja odnosi se na Lamborghini i zapravo nije pretjerano originalno, što ga samo čini vjerodostojnijim

Talijanski proizvođač u vlasništvu Audija navodno planira ulazak u SUV segment, što marki s logom razjarenog bika ne bi bilo prvi put. Baš kao i zloglasni LM002, novi SUV iz Sant Agathe trebao bi dobiti motor V12 pod poklopcem, a gradio bi se na novoj platformi koju bi dijelio sa sestrinskim modelima iz VAG koncerna – Porsche Cayenneom i Volkswagen Touaregom.

Strani mediji također nagađaju da Lamborghini planira povratak u segment V8 sportaša koji je napustio 80-ih godina prošlog stoljeća. Znači li to da bismo pod poklopcem budućeg najjeftinijeg Lamba mogli vidjeti Audijev višestruko nagrađeni atmosferski 4,2-litreni V8 iz modela R8? Vrijeme će pokazati.

U Lamborghiniju se ipak nisu potpuno raspojasali. Navodno je plan o proizvodnji limuzine Estoquea – odbačen, pa će talijanske boje u klasi s Porsche Panamerom i Aston Martine Rapideom morati braniti Maserati Quattroporte.