BEZVREMENSKI KLASIK

Kultna Guccijeva torba za kojom žude trendsterice, dobiva novi izgled, ali i novo ime

27.01.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Guccijeva 'Bamboo' torbica koju odlikuje klasičan dizajn, najfinija talijanska koža i prepoznatljiva ručka od bambusa, na tržištu je još od 1947. godine te uživa kultni status

Objekt žudnje mnogih fashionistica rado su nosile mnoge poznate dame od Elizabeth Taylor, princeze Diane pa do suvremenih modnih ikona poput Beyonce i - Harryja Stylesa koji je izazvao ogromno zanimanje medija kad je prošle godine na dodjeli Brit Awards ponosno pokazao svoj primjerak ove neodoljive torbe s potpisom Guccija.

Prestižna torbica sad dobiva novi dizajn i novo ime - Guccijev Bamboo postaje Gucci Bamboo 1947.

Gucci sada ne samo da je jednoj od najpoznatijih torbi dao novi izgled, već ju je i preimenovao: 'Bamboo' postaje 'Bamboo 1947'.

MODEL ZA JEDNU NOĆ

Gucci priredio modni spektakl u Hollywoodu, a svu pozornost na reviji ukrao je Kevin iz 'Sam u kući'

Pogledaj galeriju

Guccijev model 'Bamboo' jedna je od najstarijih luksuznih torbi na svijetu koja je i danas itekako poželjna. Nastala je nakon 2. svjetskog rata, a za njezin prepoznatljiv izgled zaslužne su komplicirane okolnosti u trenutku nastanka.

Naime, osim kreativnosti u to se vrijeme tražila i snalažljivost budući da je kasnih 40-ih u poratnom razdoblju kronično nedostajalo sirovina u modnoj industriji.

Guccio Gucci je stoga eksperimentirao s najrazličitijim materijalima dok nije došao do revolucionarne ideje koja će ući u povijest mode: bambusa. Jeftina i brzo obnovljiva sirovina mogla se lako uvesti u to vrijeme i poslužila je kao novi materijal za ručke Gucci torbi. Prerada bambusa na luksuzan način, djelovala tako spektakularno i iznenađujuće u isto vrijeme da je novom stilu izravno dalo ime. I tako je rođena je Gucci 'Bamboo Bag'.

Nije trebalo dugo da ova revolucionarna torbica s egzotičnim prizvukom postane najpoželjniji dodatak u Hollywoodu, ali i među plemstvom. Prelijepa Ingrid Bergman, oskarovka Vanessa Redgrave i belgijska kraljica Paola dale su Guccijevoj torbici savršen publicitet i učinile 'Bamboo' jednom od najvećih modnih dodataka 20. stoljeća.

  • +22
Kultne torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kultni Guccijev model posljednju je preinaku dobio prije više od deset godina zahvaljujuči tadašnjoj glavnoj dizajnerici Fridi Giannini, a 74 godine nakon rođenja 'Bamboo' torbice, Alessandro Michele napravio je svoj dizajnerski potez.

No fanovi se ne trebaju brinuti, 'Gucci Bamboo 1947' sad dolazi u tri različite veličine, ali zadržava svoj kultni izgled.

'Gucci Bamboo 1947', dio linije dio 'Gucci Beloved', bit će dostupan u različitim materijalima - od glatke kože, lakirane kože, platna kao i kože pitona i krokodila, a tu je i remen za torbicu.

Inače, 'Gucci Beloved' je liniju torba klasičnog dizajna s kultnim statusom, a cilj kreativnog direktora Alessandra Michelea je oživjeti kultne komade iz Guccijevih arhiva i dati im suvremenu vibru.

Ostali modeli iz ove prestižne linije uključuju i modele: 'Dionysus', 'GG Marmont', 'Jackie 1961' i 'Gucci Diana', torbu koja svoje ime duguje Lady Diani.