MODNI STRUČNJACI SLOŽNI

Pazite što kombinirate: Ove kombinacije cipela i traperica nikada ne laskaju figuri

27.01.2022 u 06:28

Bionic
Reading

Kao što je slučaj s haljinama i suknjama, pojedini modeli cipela neće se tako dobro uklopiti uz određenu siluetu traperica, a kako si ne biste priuštili ovakve stilističke greške, modni stručnjaci otkrivaju koje kombinacije cipela i traperica najbolje funkcioniraju u praksi

Uske traperice i čizme

Iako brojne dame vjeruju da u ovoj kombinaciji ne postoji baš ništa sporno, modni stručnjaci tvrde suprotno. Kada su pripijene traperice i čizme različitih boja, nastaje ružan kontrast koji vizualno odsiječe noge i čini da figura izgleda ‘zgnječeno’. Kombinacija skinny traperica ispranog izgleda i tamnih čizama do koljena ili iznad njih posebno je ‘štetna’. Iznimku u ovom slučaju čine čizme sa širim otvorom u visini lista, kao i kombinacija tamnih skinny traperica i čizama identične boje.

Flared traperice i glomazne tenisice

Traperice širih nogavica moguće je nositi s različitim cipelama, a njihov kroj čini da noge izgledaju vizualno dužima, no ne i kada se kombiniraju s glomaznim modelom tenisica. Iako je riječ o trendovskom tipu obuće, u paru s flared modelom traperica noge će učiniti punijima i kraćima.

Culotte traperice i cipele zaobljenog vrha

Ova modna kombinacija, poput prethodnih, ne čini uslugu figuri. Iako cipele zaobljenog vrha kao što su balerinke izgledaju vrlo šik, u paru s trapericama i hlačama culotte ne djeluju nimalo laskavo.

Tenisice s debelim potplatom, sandale i ravni modeli cipela sa šiljastim vrhom ili četvrtastim potplatom čine puno bolji izbor.

  • +4
Cipele u stilu Pepeljuge Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Vrećaste traperice i balerinke

Kao jedan od velikih trendova u aktualnoj godini izdvajaju se opušteni modeli traperica i hlača, no postoji jedan model cipela koji uz njih jednostavno ne ide, a riječ je o balerinkama. Volumen koji baggy traperice i hlače prirodno daju silueti u kombinaciji s otmjenim balerinkama čini da noge izgledaju vizualno kraćima, što na koncu rezultira nimalo laskavim stajlingom.

U odnosu na balerinke, idealan stilski partner baggy trapericama i hlačama su otvorene sandale, tenisice ili natikače s debelim potplatom.

Traperice ravnih nogavica i salonke zaobljenog vrha

Modeli salonki sa zaobljenim vrhom čine da stopala ne izgledaju nimalo otmjeno, već prilično nezgrapno. U kombinaciji s trapericama ravnih nogavica, koje su obično nešto duže i opuštenije, ovaj tip salonki djeluje grubo i ne baš elegantno. Umjesto njih, puno bolji izbor su visoke sandale s remenčićima, verzije s platforma petom, trendovske ‘tatine’ tenisice ili cipele sa šiljastim vrhom ili četvrtastim potplatom.