JEDINSTVEN KARARTER I Priča

Kruh s karakterom – otkrijte novu liniju Mlinar kiselih kruhova

08.10.2025 u 16:56

Bionic
Reading

Kruh je puno više od svakodnevne namirnice – on je miris doma, simbol zajedništva i okus koji nas vraća u djetinjstvo. Podsjeća nas da su upravo male stvari one koje stvaraju najveće trenutke. Ti trenuci obično zahtijevaju vrijeme pripreme jer do najboljih stvari ne dolazimo na brzinu već im moramo posvetiti vrijeme i pažnju. Poput kiselog kruha koji se ne žuri – on diše i sazrijeva baš kao i dobra vina i sirevi. No kako u užurbanoj današnjici imamo sve manje vremena za pripremu takvih trenutaka, Mlinar se pobrinuo za to

Najveći domaći pekarski lanac predstavlja novu liniju ručno rađenih kiselih kruhova nastalih spajanjem tradicije dugotrajnog fermentiranja tijesta i suvremenog pristupa pekarstvu. Svojim jedinstvenim karakterom i pričom, svaki od njih doprinosi posebnim svakodnevnim trenucima za stolom– od slasnog doručka, zajedničkog ručka s obitelji, do večernjih druženja s prijateljima.

Focaccia Mediterana - savršeni suputnik opuštenih druženja

Poznat kao „Gost iznenađenja“, Kruh Foccacia Mediterana 550 g pravi je ljubitelj druženja, vina i dobre hrane te unosi smijeh za svaki stol. Nastaje s ljubavlju, ručno, od pažljivo odabranog brašna i domaćeg kiselog tijesta, preliven ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Kada se nađe na stolu, miris kruha mami sve da zastanu, a svaki zalogaj donosi osmijeh i okuplja obitelj i prijatelje u mali trenutak užitka. Cherry rajčice, masline i mirisni ružmarin čine ga posebnim, ali on je više od toga. On je pravi mali ritual svakodnevnih užitaka koji čini svaki obrok toplijim i posebnijim.

Za aperitiv ga narežite na kockice i poslužite kao bruschette uz maslinovo ulje i rajčice, za ručak ga možete kombinirati s pestom genovese ili pestom od sušenih rajčica, dok će tijekom večernjih druženja idealno pristajati uz burratu, pršut ili čašu vina, unoseći onaj „wow“ efekt svakom okupljanju.

Orah rustic - Za sve koji vole istraživati okuse i slagati neočekivane kombinacije

Kruh orah rustic 530 g, od milja nazvan „Vječiti romantik“, idealan je odabir za jesenske dane kada se stol puni toplinom, mirisima i osmijesima. Debela, hrskava korica skriva mekan, aromatičan unutrašnji svijet koji krije mješavinu bijelog i slanutkovog brašna, sjemenki suncokreta, jezgri oraha, kapljica cvjetnog meda i komadiće kuhanog slanutka koje ga čine pravim jesenskim miljenikom. Svaki zalogaj poziva da zastanete, udahnete miris i uživate u trenutku. Ovaj kruh voli da ga se istražuje i kombinira te je savršen za sve gurmane i pustolove.

Ujutro ga je dovoljno lagano tostirati i poslužiti s krem sirom i domaćim džemom od šipka ili smokve, s maslacem od badema i tankim kriškama jabuke, čokoladnim namazom ili uz poširano jaje i nekoliko listova rikole, i dan odmah krene bolje. Za ručak se odlično slaže s krem juhom od pečene bundeve s đumbirom, rustikalnim sendvičem s pečenim paprikama, patlidžanom i hummusom od crnog slanutka, ili kao dodatak salati od pečene cikle i kozjeg sira. Navečer, kada se dom ispuni prijateljima, uživa u društvu bruschetta s burratom, cherry rajčicama i prženim orasima, ili uz pršut, suhe smokve, grožđe i čašu crnog vina.

Raženi sourdough - zavodnik stola koji se uklapa uz svaki obrok

„Neodoljivi šarmer“ koji oduševljava svojom raskošnom svestranošću… Sve je to Raženi sourdough 1110 g. Ručno rađen od velikog udjela raženog kiselog tijesta i fermentirane tamne raži kroz 48 sati, krasi ga debela, karamelizirana i lagano raspucana korica posuta raženim brašnom, dok unutrašnjost ostaje aromatična i bogata okusima. Poseban šarm ovom kruhu daje 100% čisti kanadski javorov sirup, koji unosi blagu orašastu notu i prirodnu, nježnu slatkoću.

Za brz i hranjiv početak dana poslužite ga uz jaja na oko, nekoliko listova rikole i tanko narezanu rajčicu. Za ručak postaje idealan odabir uz pečeni losos i kremasti pire od celera ili uz toplu salatu od piletine i povrća, s laganim preljevom od maslinovog ulja i limuna. Navečer kruh savršeno nadopunjuje sočni steak, pečene krumpiriće i laganu salatu od svježeg povrća, ili svinjski odrezak pečen s lukom i mrkvom, uz nekoliko kriški pečenog kruha da upije sve sokove

Zobeni Hokkaido - doručak čini posebnim

Zobeni Hokkaido 550 g, od milja nazvan „Yoga majstor“, stvoren je da svaki doručak, brunch ili kasni ručak učini posebnim. Lagana, meka struktura nastaje spajanjem japanske tangzhong tehnike i dugog fermentiranja kiselog tijesta, dok ga brašno od proklijalih žitarica zobi, maslac, jaja i fermentirana pasta zobi čine aromatičnim i univerzalnim. I baš iz tog razloga ovaj kruh voli sve kombinacije, ali istovremeno ima svoju priču.

Za hranjiv i jednostavan doručak, Zobeni Hokkaido sjajno se upotpunjuje uz omlet s pečenim šampinjonima i špinatom, ili s poširanim jajetom, kriškama avokada i nekoliko listova salate, uz omiljenu kavu. Za brunch najbolje odgovara uz topli sendvič od pečenih tikvica, patlidžana i mozarelle ili kao dodatak pečenoj ribi s limunom i svježim povrćem, gdje mekoća kruha upija sve okuse i daje dodatnu harmoniju svakom zalogaj. Kasni ručak rezerviran je za Zobeni Hokkaido, kremasto varivo od slanutka s rajčicama i povrćem ili pečenu piletinu s mirisnim krumpirom i začinskim biljem. Svaki zalogaj podsjeća da i jednostavni trenuci poput mirisa svježeg kruha ili prvog gutljaja kave mogu biti pravi užitak.

Spojite nove i omiljene Mlinar kruhove

Dok novi Mlinar kruhovi donose karakter i inovaciju svakom zalogaju, omiljeni favoriti već su osvojili stolove obitelji i svih koji cijene kvalitetu. Sourdough s proklijalim žitaricama 500 g idealan je za doručak, klasične sendviče ili uz lazanje, dok Focaccia bijela 500 g oduševljava umakanjem u maslinovo ulje i aceto ili pripremom bruschetta. Skandinavski kruh 700 g savršeno se sljubljuje s notama dimljenih sireva, variva, domaćih namaza i mesnih delikatesa. Novi i omiljeni Mlinar kruhovi zajedno stvaraju raznoliku i bogatu ponudu koja ima odgovor na svaku priliku – od brzog doručka ili sendviča do svečane večere s obitelji i prijateljima.

Mlinar kruhovi stvoreni su za svaku priliku

Uz Mlinar kruhove svaki zalogaj može biti jutarnja radost, ručak s prijateljima ili večernji trenutak opuštanja. Tradicija, kvaliteta i karakter kruha prate kroz cijeli dan, pretvarajući svakodnevicu u male, ukusne avanture.

Na društvenim mrežama pokrenut je #hrskavichallenge – poziv svima da naprave svoju verziju sendviča s jednim od novih Mlinar kruhova i osvoje vrijednu nagradu.

Tu je i pogodnost u Mlinar loyalty aplikaciji – svaki put kad se kupi 5 kruhova iz nove linije, šesti stiže gratis.

Bilo da je riječ o uživanju kod kuće ili inspiraciji za druženje, Mlinar kruhovi – od novih okusa do dobro poznatih klasika – tu su da svaki obrok pretvore u gurmanski doživljaj. Više informacija dostupno je na Mlinar web stranici, gdje ćete otkriti cjelokupan asortiman - od dugovječnih klasika koji nikad ne izlaze iz mode, sve do kiselog asortimana za sve koji traže bogatiji i autentičniji okus.