PRAVA LJEPOTICA

Kraljicom svijeta proglašena je prije 32 godine: Daniela Gračan otkrila je tajnu svog mladolikog izgleda

16.05.2022 u 20:53

Bionic
Reading

Prošle su nevjerojatne 32 godine otkako je Daniela Gračan, tada Mihalić, ponijela titulu Kraljice svijeta, nakon čega više ništa nije bilo isto. Za nju vrijeme odavno kao da je stalo, a sada je otkrila i svoje male rituale, ali se i raspričala o trima kćerima - Lauri, Emi i Almi

Kada je ponijela titulu Kraljice svijeta Daniela Gračan imala je svega 20 godina. Kako je otkrila u razgovoru za RTL.hr, tada je bila neiskusna i nesigurna mlada djevojka, bojala se javnog nastupa, a to iskustvo donijelo joj je prijeko potrebno samopouzdanje. Danas radi na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje predaje nekoliko kolegija i tek rijetki studenti znaju da je njihova profesorica bila Kraljica svijeta.

Za svega nekoliko dana Daniela Gračan napunit će 53 godine života, no iste bi joj tek rijetki dali. Za nju uistinu vrijedi ona da je vrijeme gotovo stalo, a u intervjuu je otkrila i koja je tajna njezinog mladolikog izgleda. Priznala je tako da je oduvijek bila nemarna po pitanju skincarea, dodavši kako je u mlađim danima nosila težu šminku te nije previše razmišljala o posljedicama.

'Kada sam imala dvadeset godina tada sam razmišljala o nekim drugim stvarima, a ne o tome kako treba čuvati kožu. Ono čega se često sjetim i zbog čega sam sretna danas je to što nisam podlegla onom trendu jakog čupanja obrva. Iako se to sada ponovno vraća u modu.'

Daniela Gračan Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Lijepa Daniela spada u one sretnice koje i u šestom desetljeću života ne moraju paziti na prehranu niti sate provoditi vježbajući kako bi ostala u top formi.

'Nisam od jake tjelovježbe jer mi se tada stvaraju bore na licu. Onda mi lice poprima oštriji i grublji izgled. Što se tiče prehrane, i tu sam kampanjac. Imam period kada bih pojela sve i organizam mi traži hranu, a onda se malo discipliniram i pazim na prehranu. Muž mi kaže da sam kao deva – ili jedem ili ne jedem, sredine kod mene nema. Takva sam cijeli život, iako sada češće posežem za slatkišima.'

Sa suprugom Nenadom Gračanom u dugogodišnjem braku Daniela je dobila tri kćeri - Lauru, Emu i Almu. Najstarija Laura prije nekoliko je dana diplomirala na Pomorskom fakultetu, dok je najmlađa Alma učenica gimnazije. Njezinim stopama krenula je srednja Ema, koja je 2018. ponijela titulu Kraljice Hrvatske, no odlučila se posvetiti studiju stomatologije.

Kako je priznala, s kćerima ima iznimno prijateljski odnos i često zajedno izlaze, a s Almom se nedavno vratila s putovanja po Americi.