UVIJEK DRUKČIJA

Kraljica Letizia je s razlogom modna ikona; ima oko za detalje, a ne nedostaje joj ni modne odvažnosti

16.11.2022 u 16:12

Bionic
Reading

Kraljica Letizia bez sumnje je među najbolje odjevenim damama s kraljevskih obitelji, što uvijek iznova dokazuje svojim odličnim modnim izdanjima osmišljenima do zadnjih detalja

Njezini modni iskoraci itekako su zapaženi jer pažljivo bira odjeću za svoja pojavljivanja, a baš poput drugih dama iz europskih kraljevskih obitelji, Kate Middleton ili kraljice Maxime, rado nosi već viđeno i reciklira modne kombinacije.

I dok je princeza od Walesa ponekad bila na meti kritičara zbog konzervativnih modnih rješenja, modni znalci uvijek hvale stilske igre bivše novinarke koja se ne libi nositi odvažnu odjeću poput komada od kože ili kreacija koje otkrivaju leđa, ruke, noge…

Suvremeni pristup kraljevskom odijevanju danas je prepoznatljiv modni trade mark markantne Španjolke otkako je 2014. njezin suprug Felipe stupio na prijestolje te zemlje nakon abdikacije svoga oca, kontroverznog bivšeg kralja Juana Carlosa.

ŠPANJOLSKA LETIZIA

Odvažno izdanje: Karirana suknja iz H&M-a otkrila i više nego što bismo očekivali od jedne kraljice

Pogledaj galeriju

Supruga španjolskog kralja Felipea VI, s kojim ima dvije kćeri, buduću nasljednicu španjolske krune, princezu Leonor i infatkinju Sofiju, rado ističe svoje adute: zategnute noge i vitke ruke, a nedavno je mnoge iznenadila otkrivši trbuh u kreaciji kakvu bi se tek rijetke dame plave krvi usudile nositi.

Status modne ikone marljivo je gradila tijekom godina te modni znalci hvale i to što s puno stila kombinira dizajnersku odjeću s onom svima pristupačnih španjolskih brendova.

Kreacije s potpisom renomiranih modnih kuća Carolina Herrera, Altuzarra ili Hugo Boss elegantna kraljica zavidne figure s lakoćom spaja s primjerice odjećom iz Zare ili Manga, onom koju si mogu priuštiti i 'obične smrtnice'.

Premda se usudi nositi ono na što bi se rijetko koja pripadnica kraljevske obitelji odvažila, poput ponekad riskantnih duljina suknji ili haljina ili komada načinjenih od transparentnih tkanina, kraljica Letizia nikad ne prelazi crtu dobrog ukusa.

  • +20
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primjer takvih modnih iskoraka s puno stila je primjerice fantastičan outifit u kojem se pojavila na otvorenju filmskog festivala Opera Prima, kad je crnu usku majicu s tričetvrt rukavima uparila s kariranom suknjom, sjajnom modnom suradnjom brendova Toga Archives x H&M. Iako je na prvi pogled izgledala kao obična suknja koja pada sve do gležnjeva, već je prvi korak otkrio da je puno više od toga jer ova upečatljiva crno-bijela kreacija ima pekaboo prorez malo iznad desnog koljena otkrivajući zategnute noge.

ŠPANJOLSKA LETIZIA

Odvažno izdanje: Karirana suknja iz H&M-a otkrila i više nego što bismo očekivali od jedne kraljice

Pogledaj galeriju

Na tragu takve modne estetike bila je i predivna haljina u kojoj je sa suprugom u listopadu otvorila novu sezonu kazališta i sve je iznenadila zavodljivim prorezom na leđima.

Poznata po navici nošenja već viđenih komada, 50-godišnja kraljica je tad ukrala pozornost u upečatljivoj mornarski plavoj haljini. Naizgled jednostavnog izgleda s asimetričnim krojem donjeg dijela, haljina s potpisom španjolskog brenda Miphai krila je iznenađenje na leđima u pogledu velikog proreza, a baš takve komade lijepa brineta itekako zna nositi.

odlična kombinacija

Kraljica Letizia ne prestaje oduševljavati ljetnim stajlinzima, a niti jedan ne može proći bez omiljenih espadrila

Pogledaj galeriju

Osnova njezine garderobe, koja izaziva zavist zaljubljenica u modu, bezvremenski su komadi klasičnog stila poput savršeno krojenih haljina, suknji A-kroja, elegantnih kaputa ili hlača koji ističu figuru, no bivša novinarka s impresivnim životopisom obožava i neobične modne detalje poput sandala s PVC detaljima ili neobičnom petom, a ne krije i da je slaba na torbice s nekim genijalnim twistom te rado nosi i efektan, ali ne nužno i skupocjen nakit.

Iako je ova suvremena modna ikona itekako upućena u modne trendove i voli eksperimente, radi to s puno šarma, ostajući pri tome vjerna svom ženstvenom stilu i u skladu sa svojom kraljevskom titulom.

nikad ne griješi

U ovoj haljini je proslavila 50. rođendan i nije pogriješila: Kraljica Letizia plijenila je pozornost u zavodljivoj kreaciji

Pogledaj galeriju