ZAŠTITNI ZNAKOVI

Kraljica Elizabeta ovim je modnim komadima vjerna više od 50 godina

21.12.2018 u 14:44

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II otišla je u svoju zimsku vikendicu u dvorac Sandrigham u Norfolku, gdje će joj se ovog vikenda pridružiti ostatak kraljevske obitelji na tradicionalnom blagdanskom okupljanju, a tom je prilikom ponovno odjenula omiljene modne komade kojima je vjerna već više od pola desetljeća

Kraljica Elizabeta više od 60 godina vlada britanskom monarhijom, a tijekom tog vremena ostala je vjerna identičnom modelu cipela, šešira, marama, torbica i frizuri.

  • +6
Kraljica Elizabeta II s maramama Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Svoje novo putno izdanje u znaku kaupta u boji devine dlake, kraljica je i ovaj put začinila provjerenim modnim komadima. Počast britanskoj modnoj industriji kraljica je ovaj put iskazala nošenjem marame s prepoznatljivim Burberry uzorkom, dok se po pitanju obuće i ovoga puta odlučila za omiljene crne mokasinke s malom potepticom – djelo londonskog postolarskog obrta Anello & Davide.

Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovaj model obuće, čija cijena iznosi oko 8000 kuna, načinjen je po njezinoj mjeri, a nosi ih gotovo u svim formalnim i neformalnim prilikama.

  • +2
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Cjelokupno izdanje s Burberry maramom i cipelama, koje dizajnom neodoljivo podsjećaju na popularan model s potpisom modne kuće Gucci, kraljica je zaokružila još jednim provjerenim modnim komadom u nizu.

Riječ je o torbici Launer s britanskim potpisom, a u svojoj kolekciji ima više od 200 njihovih modela. Prosječna cijena jedne iznosi oko 13.000 kuna, a kraljičin omiljeni model nosi ime 'Traviata'.

  • +2
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo je kako je prodaja torbica ovoga brenda porasla za oko 400 posto u zadnje četiri godine, a kako kažu iz Launera, najviše iz Kine i Japana.

'Kraljica se ne osjeća se potpuno odjevena ako nema svoju torbicu. Ali ako se njoj ne sviđa ono što smo napravili, ona to neće nositi. Kraljica definitivno zna što želi', kaže predsjednik Uprave Bodmer. On je 1981. godine kupio Launer 1981,, a i danas u dobi od 85 godina još uvijek je na čelu kompanije. Svakoga mjeseca tvrtka Launer u kojoj radi 15 djelatnika na tržište izbaci samo 30 torbica.

Kraljica najčešće nosi model Traviata i to u u crnoj lakiranoj koži. A što se to nalazi u njezinoj torbici? Neki izvori bliski kraljevskoj obitelji kažu da u njoj uvijek ima malo zrcalo, ruž, bombone, naočale za čitanje, nalivpero, a nedjeljom nosi u njoj i nove papirnate novčanice od pet i 10 funti za lemozinu.