MODNA RECIKLAŽA

Evo zašto članovi kraljevske obitelji uvijek nose iste cipele

14.12.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Njihova imovina vrijedi milijune, imaju na raspolaganju sve dizajnere svijeta i odjeća se kroji po njima, ali članovi kraljevske obitelji uvijek nose tek nekoliko pari cipela kojima su vjerni ostatak života. Živući primjer je kraljica Elizabeta II koja se iz istog modela ne skida preko 50 godina

Britanska kraljica Elizabeta II već više od pola desetljeća nosi isti model cipela, crne mokasinke s malom potpeticom londonskog postolarskog obrta Anello & Davide, koje su načinjene po njezinoj mjeri, a nosi ih gotovo u svim formalnim i neformalnim prilikama.

  • +11
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Stopama kraljice krenuli su i njezini nasljednici i nasljednice.

Možda ih u svakom novom pojavljivanju gledamo u novim kreacijama, drugačijim haljinama i s novim torbicama, ali zato ćete na vojvotkinjama Meghan Markle i Kate Middleton moći vidjeti tek nekoliko pari cipela koje vješto kombiniraju s ostatkom garderobe.

Primjerice, vojvotkinja od Cambridgea većinom nosi nude salonke marke Gianvito Rossi, koje se zbog svoje neutralne boje i klasičnog dizajna lako uklapaju u većinu stajlinga, a uz to su iznimno udobne. Njezina šogorica Meghan Markle odlučuje se uglavnom za cipele talijanskog brenda Aquazzura, čije klasične špic salonke ima u nekoliko boja te ih prilagođava stajlingu.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

‘Dobro je poznato to da kraljevska obitelj prati stroga modna pravila od kojih nitko ne smije odstupati, a posebno kada je riječ o obući. Dopuštene su cipele sa zatvorenim prstima, dok se one otvorenog dizajna smatraju prikladnima tek za neformalnija druženja, kao što su vjenčanja’, objasnila je Karine Laudor.

Ista stručnjakinja naglašava da je poštovati ovakva pravila mnogo lakše ako se izaberu neutralne boje cipela kao što su crne, plave ili bež.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

‘Ako imate cipele u neutralnoj nijansi, onda će vam biti mnogo lakše izmijeniti i po nekoliko outfita taj dan. To se posebno odnosi na kraljevske turneje i vrijedi za ženske, ali i za muške članove obitelji’, dodaje u nastavku Laudor.

‘Ovoga se pravila pridržavaju kako bi u javnosti zadržali sliku skromnih vođa. Iako su plave krvi i imaju dizajnerske krpice na sebi, neutralne i neupečatljive cipele uvijek će im biti prvi odabir’, zaključila je stručnjakinja.

Sliku izuzetno skromnog princa javnost je imala prilike vidjeti prije nekoliko tjedana, kada se 33-godišnji Harry na turneji Australijom pohvalio cipelama izlizana đona.

Izuzetak u ovom pravilu nisu ni kraljevski mališani. Tako ćete princa Georgea uvijek vidjeti u istim plavim mokasinama.

  • +13
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia