POVIJESNA DRAŽBA

Kozmetika i odjeća Marilyn Monroe kreću na put oko svijeta

18.05.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Osobni predmeti Marilyn Monroe poput torbice, ruža, bunde ili dijamantnog i platinastog sata, kreću na put oko svijeta sljedećeg tjedna prije povijesne dražbe koja će se održati u studenom

'To je jedna od najvažnijih aukcija ikada organiziranih o Marilyn Monroe. Ta nam kolekcija pruža jedan od najintimnijih uvida u život te filmske legende', prokomentirao je Martin Nolan, glavni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions.

'Radi se o najširoj kolekciji različitih predmeta koji su pripadali slavnoj glumici, ikada ponuđenih na dražbi', piše u priopćenju aukcijske kuće. Tu su, među ostalim, njezini crteži olovkom, računi za vožnju taksijem, čekovna knjižica s detaljnim uvidom u njezine troškove 1962. i prijava poreza.

Ti će predmeti biti izloženi od srijede u Londonu na mjesec dana, a potom će provesti mjesec dana u Irskoj te putovati na parobrodu Queen Mary 2. Na dražbi će se naći u Los Angelesu 19. i 20. studenoga, istodobno kad i niz drugih predmeta i odjeće koje je glumica nosila na filmu. Sve stvari, koje je naslijedio Lee Strasberg, trebale bi se prodati za ukupnu cijenu od čak 3,5 milijuna eura.

Strasberg je preminuo 1982. godine, a sada će ih u ime njegove supruge Anne prvi put prodavati poznata aukcijska kuća. Tijekom objave o aukciji Anne Strasberg rekla je da su mnoge stvari slavne glumice gotovo netaknute i iste kao za njezina života, sve do 1962. kada je nesretno preminula sa samo 36 godina.

U svakom slučaju, nekadašnja fatalna plavuša i danas ima mnogobrojne fanove jer se procjenjuje da bi njezin Revlon ruž, primjerice, mogao biti prodan po cijeni između 13 i 17 tisuća eura.