BRILJIRA STILOM

Kraljica Mary zaigrala na kartu vrhunske elegancije - i nije pogriješila

30.01.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Danska kraljica Mary odradila je i svoju prvu samostalnu dužnost kao kraljica Danske nakon abdikacije kraljice Margrethe i dolaska njezinog sina Frederika na prijestolje

Kraljica Danske tako je otputovala u Köln kako bi nazočila muškom finalu Europskog rukometnog prvenstva između Francuska i Danske, a za tu je prigodu zaigrala na kartu vrhunske elegancije s kojom nikad nema greške.

Iako je Danska u uzbudljivoj utakmici na kraju ipak izgubila, kraljica je objema momčadima čestitala od srca, a modnim znalcima svidjela se njezina jednostavna, ali vrlo ženstvena kreacija.

  • +5
Danski kralj Frederik i kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Kraljica Mary, koju mnogi zbog raskošne smeđe kose, vitke figure, sklonosti elegantnim kombinacijama s trendi twistom, urođenog šarma i neposrednosti često uspoređuju s omiljenom članicom engleske kraljevske obitelji Kate Middleton, izgledala je očaravajuće u chic sakou tamnocrvene boje s potpisom Alexander McQueena, a s puno stila spojila ga je s crnim hlačama širokih nogavica, bijelom bluzom londonskog brenda The Fold i čizmama na petu.

Nova kraljica Danske, inače rođena Australka, na društvenim je mrežama napisala i simpatičnu poruku na Instagramu nakon finala.

  • +15
Danska kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Bila je to vrlo izjednačena utakmica. Fotografija je snimljena neposredno prije početka drugog poluvremena. Kakvo finale…. Dobra borba, Danska. Bilo je stresno svjedočiti tome izbliza. Svi ste uložili impresivan napor na Europskom prvenstvu. Čestitam na srebrnoj medalji koju sam imala čast uručiti', stoji u opisu na Instagramu, potpisanom s H.M. Kraljica.

Majka četvero djece, prijestolonasljednika Christiana (18), princeze Isabelle (16) i 13-godišnjih blizanaca, princa Vincenta i princeze Josephine, ovaj je sjajan stajling, koji bi se svidio svakoj ljubiteljici poslovne elegancije, zaokružila decentnim make upom, elegantnim nakitom i efektnim Guccijevim dioptrijskim naočalama, koje su joj baš dobro pristajale.

Inače, kraljica Margrethe abdicirala je na 52. godišnjicu vladavine i upisala se u povijest kao prva danska monarhinja koja je dobrovoljno sišla s prijestolja u gotovo 900 godina. Iako je njezina odluka da odstupi bila šok za većinu Danaca, kraljica Margrethe rekla je da ju je komplicirana operacija leđa koju je imala 2023. 'potaknula na razmišljanje o budućnosti' i objasnila da je odlučila 'sada je pravo vrijeme'.