PROVJERITE

Koliko je vaš seksualni život normalan?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.12.2010 08:28
  • Objavljeno 08.12.2010 u 08:00
guza krevet seks

guza krevet seks

Izvor: Corbis / Autor: Creasource

Koliko često prosječni par ima odnos, seksaju li se češće mlađi parovi ili pak oni stariji, utječu li djeca na učestalost seksa te koja količina seksa je normalna – ove zanimljive detalje otkriva nam veliko američko istraživanje

Iako se neki parovi hvale uzbudljivim i učestalim seksualnim životom, istina je znatno drukčija. Prema podacima koje je otkriva novo istraživanje, parovi se najčešće seksaju jednom do tri puta mjesečno.

Čak 80 posto udanih žena svoj seksualni život ocjenjuje predvidljivim i pomalo dosadnim. Upravo činjenica da toliko dobro poznaju partnera, kao i on njih, isključuje gotovo svaku mogućnost iznenađenja.

Patrik Giardino/Corbis

Patrik Giardino/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Patrik Giardino/Corbis

Većina će se radije seksati nego surfati

Veliki broj žena u dugogodišnjim vezama siguran je da mnoge aspekte svog seksualnog života jednostavno zna napamet. Tako 70 posto njih točno zna na kojem mjestu će se seksati i u kojoj pozi, njih 50 posto može predvidjeti doba dana i trajanje seksa, a neke tvrde da čak i znaju određene danje u tjednu kada je vrijeme za seks.

Zainteresiranost za isprobavanjem novih uzbudljivih stvari s vremenom splasne. Tako svaka sedma žena priznaje da se u posljednjih tjedan dana odvažila isprobati nešto novo, dok se najveći broj žena na nove stvari ohrabri tek jednom godišnje. Žene dobne skupine od 18 do 29 godina sklonije su novim stvarima, za razliku od starijih žena.

Predrasuda da žene u dugim vezama su manje raspoložene za seks je netočna, tvrde znanstvenici. Prema istraživanju, čak je 58 posto žena je u posljednjih tjedan dana bilo raspoloženo za seks sa svojim partnerom.

Prema rezultatima istraživanja, zadovoljstvo seksom opada s godinama. Tako su seksom najzadovoljnije osobe u dobi od 19 do 28 godina, a žene u dobi od 40 do 49 godine najnezadovoljnije su seksualnim životom.

Kako bi začinili seks i potaknuli akciju u spavaćoj sobi, veliki broj, njih 40 posto, koristi lubrikante, a 25 posto ne preže pred vibratorom i ostalim stvarčicama. S obzirom na seks igračke, gotovo 50 posto žena potvrdit će da im je seks s dugogodišnjim partnerom najbolji od svih prije.

Iako gotovo 55 posto žena ponekad mašta o nekome drugome za vrijeme seksa s partnerom, prijevare su i dalje rijetkost – čak 83 posto žena je vjerno svojim partnerima. Za rjeđe spolne odnose najčešći krivac je manjak sna, što navodi čak 41 posto žena. Nešto manji broj žena radije bi gledao film ili čitao knjigu, dok 37 posto njih priznaje da nema ničega što bi radije radile umjesto seksa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi