pripazite!

Koliko god pazili gotovo sigurno ćete zaboraviti nanijeti kremu za sunčanje na ovo jedno mjesto

04.08.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Krema za sunčanje važan je dio beauty njege tijekom cijele godine, a za vrijeme ljeta neizostavan. Međutim, koliko god je pomno nanosili jedan dio tijela, koji je uz to u posebno osjetljiv, vrlo često zanemarujemo i preskačemo prilikom nanošenja losiona sa zaštitnim faktorom

Krema za sunčanje je neophodna, posebno ljeti. Proizvodi sa zaštitnim faktorom sadrže filter koji upija energiju UV zraka. Time se štiti koža – bilo na dekolteu, trbuhu, nogama ili rukama. Međutim, jedan dio tijela redovito zaboravljamo zaštiti.

Idući put kada nanosite kremu za sunčanje ne zaboravite je nanijeti i na – uši. Naime, uši su zapravo posebno osjetljive na sunce i stoga su sklone opeklinama koje mogu biti prilično bolne, posebno na tom p području tanje kože.

'Preporučljivo je koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom. Koža na ušima je vrlo tanka i posebno osjetljiva', objašnjava dr. sc. Doris Hartwig-Bade iz njemačkog strukovnog udruženja liječnika za bolesti uha, grla i nosa. Vrlo je važno pripaziti na to jer svaka opeklina od sunca, čak i na uhu, može povećati rizik od raka kože, piše glamour.de.

Što učiti ako ipak nastanu opekline od sunca?

Oni s kratkom kosom trebaju biti posebno oprezni jer su im uši ljeti stalno izložene suncu. Uz proizvode sa SPF-om, preporučljivo je nositi i šešir. Ako dođe do lagane opekline od sunca ili jakog crvenila uha, treba odmah djelovati. Prvo nastradalo područje kože je potrebno ohladiti, a za to može poslužit u ručnik namočen u hladnu vodu.

Ako u kuhinjskom ormariću imate sok od limuna i voćni ocat ormariću, oni vam također mogu dobro doći za prvu pomoć. Tinktura kiselina potiče regeneraciju oštećenog zaštitnog kiselog sloja kože. No, kako ne bi uopće došlo do oštećenja, ubuduće biste trebali uvijek prije izlaska na sunce namazati uši kremom za sunčanje.