PRETVARAJU SE I ŽENE I MUŠKARCI

Koliko često glumimo orgazam?

21.02.2013 u 11:54

Bionic
Reading

Sedam od deset žena te trećina muškaraca za vrijeme seksa pred partnerom glume orgazam, tvrde znanstvenici u novom istraživanju

Istraživanje, provedeno na Sveučilištu u Kanzasu, pokazalo je kako je 68 posto žena te čak 28 posto muškaraca glumilo orgazam pred partnerom. I žene i muškarce kao glavni razlog glumljenja orgazma navode činjenicu da je partnerov orgazam bio neminovan te su osjećali velik pritisak da i oni dožive vrhunac.

Kao ostale razloge glumljenja orgazma, i muškarci i žene navode da nisu željeli povrijediti partnera ili im je za vrijeme seksa bilo dosadno pa su htjeli cijelu stvar malo 'ubrzati', piše Daily Mail.

U studiji, objavljenoj u časopisu Journal of Sex Research, sudjelovala je 281 osoba, a zaključeno je kako su u mnogim slučajevima i muškarci i žene simulirali orgazme jer su osjećali preveliki pritisak da bi doista uživali u seksu.

'Isticanje muške sposobnosti da svojim partnericama pruže 'nezaboravan orgazam' ponekad dovodi kako muškarce tako i žene na glumljenje orgazama kako bi ispunili očekivanja,' navode znanstvenici.

Stručnjakinja za seks Tracy Cox kaže pak kako velik broj žena orgazam glumi zbog osjećaja obveze. 'Neke žene osjećaju da moraju pružiti dokaz da uživaju za vrijeme seksa. Žene glume orgazme vrlo često i zato što im je teže doživjeti orgazam za vrijeme penetracije', kaže Tracy.