POMRAČENJE UMA?

Kolekcionar za posljednji Yugo nudi 50.000 eura!

24.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Otkad je Zastava objavila zaustavljanje proizvodnje Yuga 45 kolekcionari diljem svijeta pokušavaju se dočepati posljednjeg modela

Posljednji Yugo izrađen je prije nekoliko dana u Kragujevcu, a <b>dvadesetak </b>potencijalnih kupaca već je kontaktiralo srpskog proizvođača.

Anonimni ponuđač koji posjeduje posljednji kragujevački <b>Fiat 300 </b>iz 1980. godine navodno je ponudio <b>50.000 eura</b> za zadnji Yugo sa službenom tvorničkom dokumentacijom, prenosi Press.

Unatoč primamljivoj ponudi, u Zastavi ne planiraju prodati finalni primjerak Yuga <b>'niti za sav novac svijeta'</b>, nego će on završiti u <b>Zastavinom muzeju</b>.

Jedan od najpoznatijih srpskih kolekcionara<b> Milan Posavec Lemi </b>smatra da bi posljednji Yugo mogao vrijediti više za najmanje <b>trideset do četrdeset godina</b>, no da većini dosljednih kolekcionara koje on poznaje ne bi palo na pamet za zadnji Yugo izdvojiti svotu od 50.000 eura.

Prema Posavcu, Yugo <b>ne zadovoljava nijedan kriterij </b>za kolekcionarsko vozilo – prati ga status <b>najgoreg automobila na svijetu</b>, proizveden je u <b>previše primjeraka</b> te nije osvojio nijednu sportsku utrku.

Prema mišljenju srpskog kolekcionara, jedina Zastava koja nešto vrijedi jest <b>Fiat 500 </b>koji se ne proizvodi od 1967. godine.