Zabava s kolačićima

Kolačići po kojima će vas pamtiti

10.12.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Zabava s kolačićima knjiga je koja će nesumnjivo osvojiti srca slastičara amatera. Svaki od 60 recepata izabran je zbog izvrsnog okusa, ali i vrhunskog izgleda kolačića i keksa, usklađenog s neobičnim okruglim formatom knjige. Dojmljive fotografije daju vjeran prikaz recepata omogućujući čitateljima da se dive glazurama i završnom izgledu slastica kako bi ih i sami mogli upravo tako napraviti

Da bi slavlje kolačića i keksa bilo uspješno, knjiga započinje korisnim savjetima za pečenje. Jedna od najboljih stvari vezanih uz kolačiće i kekse jest ta da ih je gotovo sve vrlo jednostavno pripremiti. Potrebno je samo nekoliko uobičajenih sastojaka (uglavnom maslac, šećer, jaja i brašno) koje treba vješto začiniti, umijesiti i ispeći. I, naravno, potrebno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila prezentiranih u knjizi.

Gledajući primamljive fotografije teško ćete se odlučiti za samo jedan recept, birajući u rasponu od tradicionalnih kolačića i keksa poput Čovječuljaka od đumbira i Čokoladnih macarona do recepata za posebne prigode kao što su Valentinovo, Božić i Noć vještica.

Posebno svečano u vrijeme blagdana izgledat će Čokoladni mentol kolačići, Keksi od maslaca i marakuje, Firentinske zvjezdice, Macaroni s ružinom vodicom, Meringue kolačići s mascarponeom i malinama, Sacher kolačići, Božićna drvca...

Djeca će obožavati Kekse s čokoladnim bombonima, Vesele brojke, Kolačiće na štapiću, Keksiće koka ili jaje, Nasmiješene keksiće, Životinjsko carstvo, Abecedne kekse i druge slastice zbog kojih će se vaše rođendanske zabave pamtiti jako dugo.
Svi recepti iskušani su nekoliko puta kako bi se postigao njihov savršen okus i izgled. U slast!

Ako vam se svidjela Zabava s kolačićima, isprobajte recepte iz Pizze, Pita i tartova i Tjestenine u nakladi Lumen izdavaštva.