OMILJENI DODATAK

Koji su modeli torbica 'in', a koji 'out' ovog proljeća? Modni stručnjaci imaju odgovor

17.04.2021 u 20:10

Bionic
Reading

Elegantne ili praktične? Velike ili dimenzijama stabilne i fleksibilne torbe? Tri najveća proljetna trenda u svijetu torbi zajamčeno će zadovoljiti svačiji ukus. Prema riječima modnih stručnjaka, upravo će one u narednim mjesecima u popularnosti zamijeniti dosadašnje favorite

Većina modela torbi nikada ne izlazi iz mode, no pojedini se svake sezone više nalaze u fokusu u odnosu na druge. Sudeći po modnim prognozama, kao i aktualnoj ponudi na policama trgovina, ovoga proljeća jednu od glavnih riječi vodit će velike torbe prošivenog izgleda. Svojim dizajnom privlače pažnju, a i jedan su od onih modela u koje ćete lako pohraniti sve sitnice bez kojih ne možete.

Uz njih, velik trend i ove su sezone baguette torbe sa svojim kratkim ručkama za nošenje na ramenu, ali i torbice koje se, poput ogrlice, ležerno nose oko vrata.

Elegantni modeli torbi

Out: Bucket modeli

In: Baguette torbe

Nijedna torbica ne može tako dobro dočarati modnu estetiku 90-ih i s početka milenija kao prepoznatljive torbice baguette. Strukturiranog dizajna i s malom ručkom za nošenje preko ramena, postale su glavni hit u modnoj eri 90-ih, a njihovoj popularnosti tada su doprinijele dame poput slavne Carrie Bradshaw iz kultne serije 'Seks i grad'.

Bilo da je riječ o prepoznatljivim dizajnerskim modelima ili onima s potpisom high street brendova, modeli torbi baguette uvjerljivo će dominirati proljetnom sezonom, a danas stižu u mnoštvu verzija materijala.

  • +31
Torbice na rame Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Praktične torbe

Out: Krzneni modeli

In: Velike prošivene torbe

Torbice od umjetnog krzna u zimskim mjesecima imale su pravu vojsku poklonica na društvenim mrežama. U novoj sezoni proljeće/ljeto u popularnosti će ih, prema prognozama brojnih, uvjerljivo zamijeniti veliki modeli torbi prošivenog dizajna.

Osim što je riječ o praktičnim torbama, osvajaju svojim izgledom koji neodoljivo podsjeća na pufaste modele jakni kakve su obilježile zimsku sezonu.

  • +8
Prošivene torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Casual torbe

Out: Torbice oko struka

In: Torbice oko vrata

Bilo da je riječ o klasičnoj torbici za nošenje oko vrata ili onoj za pametni telefon, činjenica je da će se minijaturni modeli u narednim mjesecima sve više nositi oko vrata, poput nakita. Zahvaljujući tomu, donedavno iznimno popularne torbice oko struka ove sezone ostaju u drugom planu.