ZABORAVITE IH

Koji savjeti o vezama više ne pale

14.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kad se jednom veza završi, od većine prijatelja čut ćete klišeje koje slušate već godinama, ali terapeuti se slažu da od ovakve utjehe nema koristi i da neke savjete jednostavno trebate ignorirati

Josey Vogels za Huffington Post izdvojila je najčešće savjete koje vam prijatelji ili rodbina serviraju u nadi da će pomoći, ali od njih nema nikakve koristi.

Ima još puno riba u moru

Hmm, kad ste bili mali i zlatna ribica je uginula, roditelji su kupili istu takvu uvjeravajući vas da se nije puno toga promijenilo. No, ona nije bila ista i vi ste to znali. Ako veza više ne funkcionira ili vas je dečko ostavio, ne možete ga samo tako zamijeniti nekim drugim. Možda u moru i pliva puno riba, ali treba upecati onu koja je prava za vas. Josey kaže da trebate pecati, ali i znati da ćete ih puno vratiti natrag u more prije nego što uhvatite onu pravu.

Vrijeme liječi sve rane

Nemojte sjediti kod kuće, već razmislite što dalje

Sigurno ne biste bili zadovoljni da vam doktor pregleda slomljenu nogu i kaže da odete kući pa pričekate neko vrijeme dok ne zaraste. Ponekad se slomljeno srce neće zaliječiti samo i trebat ćete manju ili veću operaciju. Maknite se iz svoje sredine ako možete, otiđite na vikendicu ili si priuštite neko mini putovanje. Ako to nije moguće, bacajte strelice za pikado na njegovu sliku, izađite s prijateljicama i koketirajte s konobarom… Bilo što da ubrzate proces izlječenja.

Samo kreni dalje

E, pa ne može se samo nastaviti sa životom kao da ništa nije bilo, piše Josey Vogels. To ne znači da trebate po cijele dane kukati nad svojom sudbinom zatvoreni u sobi, ali ne trebate ni odmah ući u novu vezu i ponoviti iste pogreške. Iskoristite vrijeme za sebe dok ne bude nešto novo na vidiku i razmislite što vas je dovelo u ovo stanje. Tako ćete možda spriječiti većinu zamjerki, razočaranje i ljutnju u budućnosti.

Ljubav pobjeđuje sve

Ako jedete tri čokolade na dan, ne očekujete da ćete smršaviti. Iako zvuči jako romantično da ljubav može pobijediti sve prepreke, to jednostavno nije istina. Kada u četiri sata ujutro beba plače i niste spavali noćima ili ste neko vrijeme bez posla, ljubav bi mogla biti zadnja na listi rješenja za vaše probleme.

Umjesto ljubavi, možda bi bolje odgovarala riječ komunikacija, ali ona nije ni upola toliko romantična. Komunikacija između partnera dobar je početak, a ako tome pridodate tradicionalne toleranciju, razumijevanje i dobrotu, imate šanse doći do ljubavi zbog koje je cijela strka i započela.