HOROSKOP I KARIJERA

Koji poslovi odgovaraju Ribama, a koje trebaju izbjegavati

12.03.2017 u 09:21

Bionic
Reading

Ribama treba kreativna sloboda i mogućnost da pomažu jer su osjećajne u svemu čime se bave

Ribe su osjećajne i u svemu što rade traže emocionalno ispunjenje. Iako i one vole materijalnu udobnost i raskoš, od posla zahtijevaju intimno zadovoljstvo prije nego visoku zaradu. Predane su ispunjavanju dužnosti i rado pomažu kolegama, ali ponekad im ponestaje koncentracije i radne energije.

Uspješnije su u radu za tuđi račun nego kao samostalni poduzetnici, osim ako su umjetnici ili stvaratelji bilo koje vrste. Bolje se snalaze u timskom nego u pojedinačnom radu jer im trebaju redovni poticaji, hrabrenja i potvrde da je ono što čine ispravno.

Leže im poslovi koji nisu vezani za strogo određeni rok, u kojima mogu pustiti mašti na volju i posegnuti za originalnim rješenjima. Maštovitost i kreativnost donose im uspjeh u ulozi dizajnera interijera ili odjeće, slikara, kipara, pisca i skladatelja.

Borba za ugrožene

Naglašena empatija pomaže im da ostvare dobru karijeru kao socijalni ili humanitarni radnik, pravni zastupnik ugroženih ljudi i životinja, psiholog, liječnik, bolničar, medicinska sestra, farmaceut ili veterinar.

Prijemčivost na vanjske utjecaje daje im osobitu sposobnost oponašanja i uživljavanja u tuđa duševna stanja. Ove im značajke omogućuju uspjeh u glumi i plesu. Razumijevanje tuđih želja i motivacija čini ih i izvrsnim prodavačima, marketinškim stručnjacima i autorima reklamnih slogana.

Intuitivna priroda Riba i sklonost

metafizici mogu ih usmjeriti prema karijeri na području filozofije, religije, parapsihologije i drugih rubnih područja. Stoga su uvjerljivi mediji, vidovnjaci, astrolozi ili čitači iz dlana.

Ribe gaje istinsku ljubav prema vodi pa im dobro idu poslovi koji se odvijaju u neposrednoj blizini mora, rijeke ili jezera. Posao se ne mora doslovno ticati vode, nego je dovoljno da je radno mjesto blizu vodene površine.

Najlošiji su poslovi za Ribe oni u kojima su bitne brojke i preciznost poput statističara, računovođe i knjigovođe. Ne leže im ni poslovi koji su tjelesno iscrpljujući, imaju naporan raspored ili zahtijevaju inicijativu i samostalno donošenje odluka bez mogućnosti konzultacija.