ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Merkur u Ribama donosi pad koncentracije i pogrešne procjene

04.03.2017 u 07:55

Bionic
Reading

Merkur prolazi Ribama između 25. veljače i 13. ožujka. Možete očekivati neke štetne odluke s dalekosežnim posljedicama

Merkur ove godine boravi u Ribama od 25. veljače do 13. ožujka. Iako je njegov prolazak ovim vodenim znakom kratak, štetne odluke koje donesete u ovom razdoblju mogle bi imati dalekosežne posljedice. Budući da je tijekom cijelog Merkurovog prolaska Ribama u ovom znaku i Sunce, sklonost pogrešnim procjenama i nerazumnim odlukama izuzetno je naglašena.

Dok je Merkur u Ribama, um se povodi za emocijama, intuicijom, snovima i vizijama, a uloga logike postaje sporedna. Iako je intuicija trenutno pojačana, postoji opasnost od prevelikog oslanjanja na nju i zanemarivanja očiglednog. Izražene su i lakovjernost i podložnost obmani. Upadanje u sanjarenje, gubitak koncentracije, zametanje predmeta i zaboravljanje na dogovore također su izgledniji nego inače.

Budući da će vam 'antene' biti prijemčivije na signale iz okoline, boravak u društvu iscrpljivat će vas jače i brže nego što je uobičajeno. Ako ste emocionalno osjetljiviji, mogla bi vas obuzeti intenzivnija tjeskoba ili potištenost.

Sve navedene opasnosti u najvećoj mjeri prijete pripadnicima promjenjivih znakova, dakle Ribama, Blizancima, Djevicama i Strijelcima, dok je rizik najmanji za Bikove, Rakove, Škorpione i Jarce.

Dobre strane Merkura u Ribama su razigrana mašta, nabujalo nadahnuće i pojačana empatija. Ove su osobine korisne za umjetnike, stvaratelje, scenske izvođače, psihologe i socijalne radnike, ali ne i za one čiji se posao vrti oko brojeva, preciznosti i konkretnih podataka.