MEĐUSOBNO NADMETANJE

Koje oružje žene koriste u borbi za mušku naklonost?

  • Autor: Stribor Kevi
  • Zadnja izmjena 09.02.2011 09:02
  • Objavljeno 09.02.2011 u 08:00
zavođenje 2

zavođenje 2

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Otkrili ste privlačnog i moćnog muškarca. Baš sada nije u ozbiljnoj vezi. Mislite li da ste jedina koja obilazi oko njega? Nikako. Konkurentice su u blizini

Prvo na što možemo pomisliti pri spomenu seksualnog nadmetanja su, recimo, moćni mužjaci nosoroga u naguravanju pritiskom od nekoliko tona. Ili, možda, jeleni koji u sudarima zapliću rogove. Svakako su to muškarci u borbi za društvenim statusom, pokraj svojeg nabrijanog automobila, opaki i opasni. Sve u svemu, mužjaci i muškarci se međusobno nadmeću za ženke i žene. Ili?

Naravno. I žene se međusobno nadmeću za muškarce. Naime, međusobno se muškarci više no žene razlikuju po osobinama privlačnim ženama, prema društvenom statusu i bogatstvu. Sasvim je opravdano pretpostaviti da je tijekom daleke i duge povijesti ženama bilo vrlo važno osvojiti muškarca koji joj resursima može pomoći pri podizanju djece.

Razumljivo je da se pripadnici jednog spola međusobno natječu u onim osobinama koje su privlačne pripadnicima drugog spola. Osobine fizičke ljepote od primarne su važnosti za muškarce kada procjenjuju osobine žena. Statistike pokazuju da je dvaput vjerojatnije da će žene utrošiti više od sat vremena u danu na uređivanje no što će utrošiti muškarci. Žene ujedno troše deset puta više od muškaraca na proizvode i usluge povezane s poboljšanjem izgleda.

Istraživači su pokušali ustanoviti koje su kod žena najučestalije i najučinkovitije taktike međusobnog nadmetanje i provlačenja muškaraca. To su, dakle, taktike koje će vaše suparnice najvjerojatnije iskoristiti u nadmetanju s vama. To su učenje i uvježbavanje nanošenja šminke. Razne dijete i fizičke aktivnosti radi postizanja i održavanja tjelesne linije. Praćenje mode i stilsko odijevanje. Održavanje kvalitete kože i noktiju. Često uređivanje kose i neobične i zanimljive frizure. Svakodnevno trošenje više od sata na održavanje oku ugodnog izgleda. Odabir i umijeće raspoređivanja i nošenja kombinacija nakita radi poboljšanja privlačnosti.

Navedene djelatnosti nisu muške preporuke ženama. To su opisi oružja koje žene koriste u međusobnom nadmetanju. Prema svemu sudeći, nadmetanje je teško i iscrpljujuće, te samo najmoćniji borci ostaju u klubu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi