modni vodič

Koje cipele odjenuti uz suknju? Ne razbijajte glavu, s ovim kombinacijama sigurno nećete pogriješiti

25.05.2022 u 07:00

Bionic
Reading

Suknje su jedan od omiljenih ljetnih komada u ormaru. Izbor modela i uzoraka je doista velik, tako da pronaći savršen model nije teško. Lako se prilagođavaju različitim stilovima i prilikama, no tu je vječno pitanje – koje cipele odabrati?

Kombinacije suknji i cipela sve su samo klasične i nepromjenjive. Ove sezone, na primjer, zaigrane maksi suknje u kombinaciji s japankama izgledaju puno prigušenije dok naglašena mini suknja izgleda ozbiljnije uz trendi loaferice. I dok je idealnu, trendi suknju lako pronaći, a ni potraga za omiljenim parom cipela nije tako teška, kombinacija ta dva modna komada nerijetko zadaje glavobolje. Zbog toga je itekako dobro pri ruci imati mini vodič za nepogrešive kombinacije.

Slip suknja i sandale s trakicama za vezanje

Trendu slip suknji à la Kate Moss ne nazire se kraj, a ovog ljeta svilena ili satenska midi suknja dobiva novi izgled sa sandalama na vezanje.

Trakice za vezanje omotane oko golih gležnjeva stvaraju lijepu poveznicu između sandala i suknje kreirajući uspješnu modnu kombinaciju za ured ili večernji izlazak. Vrlo dobro je boju gornjeg dijela uskladiti s bojom sandala jer se tada postiže vrlo profinjen vizualni sklad.

  • +3
Trendi natikače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plisirana suknja i udobne natikače

Plisirana suknja je i ove sezone klasik i jedan od top trendova Bilo u uredu, vrtnoj zabavi ili izletu - prozračna plisirana suknja može se kombinirati na mnogo načina. Posebno ležerno izgleda s udobnim i praktičnim natikačama koje će stajlingu dati dozu ležernosti.

Suknja šireg A-kroja i tenisice

Suknje A-kroja vrhunac popularnost stekle su u 60-ima kada su se obično nosile sa sandalama na petu koje su omogućavale da se uravnoteži volumen.

U međuvremenu došlo je do velikih modnih promjena, a ovaj model suknje danas radije nosimo uz cool cipele s razigranim retro izgledom. Modne influencerice i zaljubljenicu u modu i ove sezone midi suknje A-kroja spajaju s robusnim tenisicama ili zdepastim sandalama omogućavajući tako uzbudljivi kontrast.

  • +7
Midi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Maksi suknja i japanke

Maksi suknje odišu boho vibracijama, a osvajaju udobnošću i neodoljivom lepršavošću. Cipele naglašenog i definiranog dizajna u ovom slučaju bile bi samo smetnja, pa uz suknje ove oversized duljine i kroja najbolje pristaju japanke.

No, ne morate nužno posegnuti za onim običnim, gumenim. Tu je i luksuzna varijanta koja dolazi u koži, s podstavom te suptilno nadopunjuje ljetni look.

  • +13
Sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Mini suknja i loaferice

Sve je kraće kada su u pitanju rock trendovi, a mini suknje vratile su se u velikom stilu. Izbor cipela poprilično je važan kod ovog modela suknje. Uz loaferice mini suknje dobivaju sasvim novi izgled, pomalo grubi i ozbiljan, a modni stručnjaci preporučuju odabrati modele suknji od trapera ili nekog drugog čvršćeg materijala.