NOSIVE CIJELE GODINE

Klasik u koji se uvijek isplati investirati: Evo kakve se kaubojske čizme mogu pronaći ove sezone

12.11.2022 u 18:32

Bionic
Reading

S prepoznatljivom ukošenom petom i šiljastim vrhom, kaubojke ove sezone predstavljaju ključni model obuće namijenjen hladnim mjesecima

Preživjevši gotovo cijelo stoljeće na modnoj sceni, kaubojke nikada nisu prestale biti relevantnom obućom. Modele kakve danas poznajemo prvotno su nosili španjolski jahači, potom su postale dijelom uniforme američkih kauboja, da bi 40-ih godina prošlog stoljeća bile omiljenom obućom zvijezda s holivudskom adresom.

U odnosu na originalne verzije, modeli kakve danas viđamo na policama trgovina stižu s blago zaobljenim krajem i manje šiljastim vrhom, no ovim preinakama u dizajnu nisu izgubili na šik izgledu. Verzije s četvrtastim potplatom kao ultramodernim detaljem također dominiraju policama trgovina, baš kao i visoke verzije do koljena, a koje ove sezone dobro kotiraju na listi trendovske obuće.

  • +3
Kaubojske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Poput chelsea gležnjača, kaubojske čizme izvrsno se slažu s mnoštvom odjevnih komada, a posljednjih godina postale su nezaobilaznom obućom i u ljetnim mjesecima – nošene s vrućim hlačicama ili lepršavim modelima haljina.

Ipak, pri kombiniranju ove obuće valja biti oprezan. S nekolicinom kožnih komada poput jakne i hlača u stanju su stvoriti bajkerski dojam, a da biste ga izbjegli, nećete pogriješiti kombinirate li ih s običnim trapericama ili haljinom slip kroja.

S druge je strane riječ o obući koja zahtijeva skromnost po pitanju stiliziranja jer previše dodataka, poput šešira u boji ili remena, lako može rezultirati karnevalskim izgledom. Statement verzije u pogledu kombinacije boja i uzoraka najviše će doći do izražaja ako ih nosite s klasičnim komadima u neutralnoj paleti, a navedeno svojim inspirativnim stajlinzima najbolje dokazuju street style zvijezde iz svjetskih prijestolnica mode.