ALTERNATIVA TRAPERICAMA

Obožavate nositi hlače? Evo koji modeli su 'in', a koji 'out' ove sezone

01.11.2022 u 15:32

Bionic
Reading

Obožavateljice hlača ove sezone dolaze na svoje. Police trgovina vrve različitim verzijama namijenjenim hladnim mjesecima, a sudeći po stajlinzima ljubiteljica mode, ova četiri modela najviše se isplati pospremiti u ormar

Koje su hlače in, a koje out ove jeseni?

Out: Hlače visokog struka

In: Hlače niskog/srednjeg struka

Jedan od must have komada ovogodišnje sezone jesen/zima nesumnjivo su uredske hlače. S voluminoznim nogavicama, ove udobne i elegantne hlače nose se malo iznad bokova, u duhu trendovske Y2K estetike koja posljednjih mjeseci uvjerljivo drma modnom scenom.

Uz primjerke u svijetlim tonovima, uredske hlače u klasičnim bojama poput crne ili tamnoplave pokazale su se favoritom ljubiteljica mode, a moguće ih je stilizirati na brojne načine. S druge strane hlače visokog struka ove sezone nalaze se u drugom planu.

  • +10
Uredske hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Out: Uske hlače od (umjetne) kože

In: Hlače od (umjetne) kože ravnih nogavica

Hlače od (umjetne) kože i ove su jeseni poželjan komad u ormaru na kojem se mogu graditi različiti lookovi. Skinny verzije kožnih hlača, međutim, ove sezone ustupaju mjesto modelima s ravnim nogavicama te sada izgledaju puno modernije.

Out: Donji dio trenirke

In: Kargo hlače

Nova sezona donosi dobro poznat trend u znaku kargo hlača. Kao idealna zamjena za traperice, ove široke hlače s prepoznatljivim detaljem džepova na nogavicama već naveliko dominiraju stajlinzima modnih ovisnica, kao i jesenskom ponudom na policama trgovina. Njihova popularnost u drugi je plan stavila trenirke kao jedan od omiljenijih komada pri stvaranju casual stajlinga.

  • +7
Kargo hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Out: Tajice s trakom za stopala

In: Hlače s prorezom

Prošlogodišnje sezone jesen/zima veliku popularnost uživale su tajice s trakom za stopala kao veliki povratnički trend iz 80-ih, a ove sezone sve se vrti oko hlača s detaljem proreza na nogavicama, kakve je svojedobno popularizirala Victoria Beckham.

Ovaj laskavi detalj koji vizualno izdužuje noge danas se, osim na pojedinim modelima tajica, može pronaći na različitim siluetama hlača.