glazbeni velikan

Keziah Jones: 'Za život trebam zrak, svjetlost, vodu, prostor i glazbu'

27.11.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Zagrebačka Tvornica kulture ove subote ugostit će Nigerijca Keziaha Jonesa. Pjevač i gitarist poznat po svojem bluefunk zvuku u glavni grad Hrvatske stiže prvi put u karijeri

U sklopu glazbenog ciklusa Musicology Barcaffe Sessions, koji je prošlog mjeseca započeo fantastičnim nastupom Marija Biondija, Tvornica kulture ugostit će Nigerijca Keziaha Jonesa. Pjevač i gitarist poznat po svojem bluefunk zvuku u glavni grad Hrvatske stiže 1. prosinca. Na koncertu na kojem će, između ostalih, svirati hitove 'Rhythm is love', 'Where 's Life?' i 'Million Miles from Home', prvi put predstavit će se zagrebačkoj publici.

Tim povodom Keziaha Jonesa upitali smo što je pripremio za zagrebački koncert.

'Kada bih znao što očekujem od koncerta, rekao bih vam da ne dolazite. To bi značilo da je isti, uvježban, matematički i dosadan', iskreno je kazao osebujni umjetnik, zanimljiv kako na sceni tako i mimo nje. Za one koji ne znaju, Jones je autor stripa 'Captain Rugged', priči o nigerijskom heroju. Osim toga, iza Jonesa je filmska uloga te još puno raznovrsnih (pa i modnih) izričaja kojima potvrđuje svoju titulu vrhunskog zabavljača.

U svakodnevnom životu pak posve je jednostavna osoba kojoj su osim glazbe potrebne samo male životne radosti.

'Trebaju mi samo svjetlost, zrak, voda i prostor', kaže jednostavni Jones. Upravo takvog - opuštenog, prizemljenog, ali fenomenalnog glazbenika vidjet ćete i u Zagrebu ako ove subote dođete u Tvornicu kulture. Ulaznice od 145 kuna u prodaji su na blagajni kluba te na Eventimu.

Izvor: Promo fotografije / Autor: youtube