PRINCEZA CAROLINE

Kći holivudske dive Grace Kelly istinska je modna ikona: Ovo su neka od njezinih najboljih izdanja tijekom godina

31.05.2021 u 10:40

Bionic
Reading

I dok je britanska monarhija vezana za teške dužnosti i ozbiljnost, njihovi kolege iz Monaka uvijek su se činili znatno manje opterećenima različitim protokolima i konvencijama. Možda je upravo ta manja odgovornost te činjenica da žive na Francuskoj rivijeri dopustila i ležerniji pristup kada govorimo o modi

Kao jedna od najstarijih monarhija u Europi, obitelj Grimaldi vlada kneževinom Monako od 1297. godine. Paparazzi snimke atraktivnih članova ove dinastije tijekom odmora na jahtama na Sredozemlju ili praćenja Chanelovih revija iz prvih redova samo pojačavaju teoriju da se u mnogočemu razlikuju od britanske monarhije, posebice kada je o modi riječ.

Monegaška princeza Caroline, kći holivudske dive Grace Kelly, neprikosnoveni je stilski vođa ove slavne obitelji i od mladosti slovi kao modna ikona.

  • +38
Princeza Caroline od Monaka Izvor: Profimedia / Autor: BEBERT / THE PHOTO ONE / VILLARD/NIVIERE / SIPA PRESS / VILLARD/NIVIERE / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Dokaz tomu brojne su fotografije danas 64-godišnje princeze u casual i svečanim izdanjima tijekom godina, a kojima su nerijetko dominirali komadi s potpisom francuske modne kuće Chanel.

Poput Caroline, većina članova kneževske obitelji imala je blizak odnos s bivšim Chanelovim dizajnerom Karlom Lagerfeldom, a koji je napustio svijet 19. veljače 2019. godine u 86. godini života.