komad s kojim nema greške

Kaput u ovoj boji vječni je klasik, a ovo su trenutno najljepši modeli koje možete pospremiti u ormar

07.01.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Kada je riječ o ženskim kaputima, kaput u boji devine dlake nikada ne izlazi iz mode. On je vječan klasik, nosiv uvijek i iz sve. I dok su tamnoplava i crna elegantne na skroman način, biskvitne bež i karamelne nijanse uvijek će isticati luksuz i sofisticiranost

Od šljokicama podstavljenog modela 'Subway' kakv je nosila glumica Lauren Bacall i zgodnih stilova kakve je šezdesetih nosila Jackie Kennedy do raskošnih wrap modela koje je Marilyn Monroe nosila na snimanju, kaputi u boji devine dlake oduvijek su predstavljali chic i elegantan izbor.

Naime, od 1908. godine, kada je britanski brend Jaeger po prvi put kreirao kaput od devine dlake pa do danas, modeli kaputa u ovoj nijansi su jedan od najpoželjnijih modnih komada. No, s jednom razlikom – danas je ta tkanina zamijenjena mekšom vunom, kašmirom i moherom. Međutim, ključni oblici ostaju isti. Što daje vrlo jasnu modnu poruku: kupite kaput u boji devine dlake danas i nosit ćete ga dugi niz godina, a pri tome izgledati vrlo chic.

ODOLIJEVA TRENDOVIMA

Modni klasik ponovno dominira stajlinzima: Ovako se na zagrebačkoj špici nosi kaput u boji devine dlake

Pogledaj galeriju

Ove sezone nesumnjivo vladaju prošiveni kaputi i jakne, a pred tim modelima pokleknuli su i najveći modni klasičari.

  • +20
Prošivene jakne i kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ipak kaput u boji devine dlake je vječan, a tajna dugovječnosti ovog modela krije se u bezvremenskoj silueti, a kako bi izbor bio malo lakši, Harper' s Bazaar je suzio doista veliki izbor na 12 ključnih modela. Koji god odaberete sigurno nećete pogriješiti, iako biste, vrlo vjerojatno, baš sve rado pospremili u ormar.

Max Mara

Kraljica kaputa od devine dlake svake sezone nudi nove, uzbudljive koji se, ipak, ne udaljavaju previše od klasike. Izrađen u potpunosti od devine dlake, češljane kako bi se postigao satenski osjećaj, model Manuela ima karakteristike klasičnog wrap modela i pojas u struku, a kimono rukavi predstavljaju moderan dodatak.

Jigsaw

Dvoslojan model izgleda znatno skuplji nego što doista je. Kremasta podstava odlično se ističe na oversized ovratniku, a kontrastne boje izdvajaju ovaj neutralni kaput od klasičnih stilova kaputa.

Stella McCartney

Za one koji preferiraju modele inspirirane muškom modom, ovaj model je idealan. Zahvaljujući oversized kroju, spuštenim ramenima i kopčanju s dva gumba, ovaj kaput izgleda vrlo casual i omogućuje da se udobno ušuškate.

Marks & Spencer

Uz wrap model, opušten remen i široke revere, ovaj model pokriva sve najčešće zahtjeve modnih kupaca u potrazi za savršenim, klasičnim kaputom u boji devine dlake.

Loewe

Privlačnost wrap kaputa krije se je u njegovom opuštenom, no istovremeno luksuzom izgledu. Modni znalci kažu da što više nalikuje na ogrtač, to bolje. S rukavima inspiriranim kimonom i reverima koji mogu poslužiti i kao šal te se nastavljaju na kapuljaču, ovaj model je prvi odabir vjernih sljedbenika modnih trendova.

Ted Baker

Da, i baloner se može ubrajati pod kaput u boji devine dlake. Model u izvedbi Ted Bakera izrađen je od teškog pamuka te će biti lako nošen tijekom gotovo cijele godine, samo dodajte ili maknite slojeve odjeće ispod. Kopče na manžetama te umeci kariranog printa čine ga apsolutno neodoljivim.

Stand Studio

Model koji sigurno niste očekivali na ovoj listi - dugački prošiveni kaput. Međutim, ovaj stil značajno je dobio na popularnosti otkako su se od prošle godine značajno promijenio stil života - kada smo poslovne sastanke i putovanja zamijenili za duge šetnje za vrijeme ručka. Udobnost i toplina su ključni, pa što može biti bolje od mekog i tako toplog jakna-kaputa.

Dries Van Noten

Janjeće runo može kreirati poprilično dramatičnu siluetu, no u dizajnu Dries Van Notena taj izgled je znatno uglađeniji. Zapravo se radi o umjetnoj ovčjoj koži kojoj su suprotstavljeni reveri i remen s kopčom u kontrastnoj teksturi.

Yoox

Za razliku od tradicionalnih kaputa u boji devine dlake, model koji nosi naziv 8, djeluje minimalistički i elegantno sa laganim tkanjem i otvorenim prednjim dijelom. Možda nije dobar izbor za jako hladne dane, no za polovne sastanke i izlaske u pretežito zatvorenom bit će savršen stlski dodatak.

A Piece Apart

Teddy kaputi kategorija su za sebe, no ipak, ovom modelu je teško odoljeti. Krojen od umjetne ovčje vune, sa skrivenim kopčanjem na stranu i velikim dubokim džepovima, savršen je odabir za dnevne stajlinge.

Saint Laurent

Ako želite stilski odmak od klasičnih modela, ovo je sjajan odabir. Mini suknje vratile su se na modnu scenu, a s njima i kraći kaputi.

Hobbs

Zahvaljujući svom urednom rubu do koljena, Hobbsov kaput nosiv je godinama. Pomalo krojen oblik i istaknuti reveri održat će ovaj model zauvijek klasičnim.

Također, ako se spremate u potragu za zimskim kaputom koji će upotpuniti baš svaki stajling, ne propustite baciti oko i na modele na sniženjima.

  • +9
Kaputi na sniženjima Izvor: Promo fotografije / Autor: promo