PUN POGODAK

Kakva odjeća je najbolji izbor za kišno proljeće

07.05.2013 u 08:00

Odjeća za proljeće

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Proljeće je vrlo prevrtljivo, a slaganje modnih odjevnih kombinacija ponekad zna biti prava muka. Kako biste prestali kopati po ormaru ili prije nego li vas uhvati šopingmanija, donosimo vam odjevne predmete koji će vam itekako dobro doći za kišovita vremena. Osim što se odlično kombiniraju sa svakim stajlingom, ovi odjevni predmeti su i više nego trendi te će vas u tren oka transformirati u pravu modnu kraljicu

Kabanica
Proljetni pljuskovi ne znače da na sebe morate navući bezobličnu i vrećastu odjeću za kišu. Potražite laganu, dobro krojenu kabanicu koja ima remen u struku te ističe liniju, a ako se doista želite isticati za vrijeme tmurnih i kišovitih dana, odaberite onu s uzorkom leoparda. Životinjski print, prema riječima modnih stručnjaka, novi je 'neutralni stil' te se lako kombinira s bilo kojim stajlingom. Ako vam leopard uzorak baš i nije najdraži, pokušajte sa kabanicom u trendi bojama kao što su jarka boja kobalta ili smaragda koja će svakako uljepšati tmuran kišan dan, piše Yahoo Shine.

Blejzer
Mali zgodni sakoić svakako je neizostavni odjevni predmet u ormaru, posebice u proljeće kada za toplijeg vremena može poslužiti i kao vrlo praktična jaknica. Sakoi svijetlih boja, poput onih u koraljnim nijansama odličan su izbor za proljeće. Blejzer u kontrastnim bojama, kvadratnom raspoređenima na bočnoj strani, u trenutku će vam pomoći stvoriti figuru pješčanog sata, bez obzira na vaš oblik tijela.

Vestica u boji bombona
Imate problema s viškom kilograma na području trbuha? Tada vam je cilj odjećom odvući pogled od punijeg donjeg dijela, a to ćete bez puno muke uspjeti šarenim, fino pletenim kardiganom. A to je ujedno i efikasan način da obogatite garderobu odjevnim predmetom koji je nosiv u različitim prilikama i kombinacijama. Za proljetnih hladnijih dana nosite ga ispod kožne jakne, a ljeti ga čak možete nositi i preko haljinica. Osim toga, kardigan u tren oka mijenja namjenu i oblik s obzira na vrstu odjeće s kojom ga kombinirate.

Jakna u militarističkom stilu
Ove sezone militaristički stil se na velika vrata vratio u modu. A klasična jaknica vojničkog stila, onako malo dulja do bokova cijelom stajlingu dat će svježu, vintage notu. Najveća prednost ovakve jakne je da je kao stvorena za višeslojno odijevanje, koje je u proljeće najbolji izbor. Osim toga, prilikom kombinacije ove jakne s ostatkom garderobe, ne postoje određena pravila ni krivi načini nošenja, a pristaje gotovo svakom obliku tijela. Za vitkiju siluetu odaberite jaknu koja se veže u struku.

Opako slatke čizmice za kišu

Naravno, kišoviti travanj nezamisliv je bez prigodne obuće za kišu, a najbolji izbor svakako su slatke gumene čizme. Izbor je doista šarolik, od onih jednobojnih do onih s motivima cvjetića ili pak u preslatkim bojama bombona, a najnoviji su trend čizmice s čipkastim printom. Najbolji izbor su malo viši modeli zbog kojih ćete izgledati vitkije, a noge dulje.