GOVOR TIJELA

Kako znati da te ona zavodi?

  • Autor: N. LJ. J
  • Zadnja izmjena 14.07.2009 10:30
  • Objavljeno 14.07.2009 u 10:30
par tinejdžeri

par tinejdžeri

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Govor tijela obično se odvija automatski i nesvjesno. U prosjeku djevojke šalju čak pet puta više neverbalnih poruka u istom vremenskom intervalu nego dečki, a i mnogo bolje razumiju poruke tijela, dok dečki često u tome griješe

Da se takve pogreške više ne bi ponavljale, evo malenog vodiča pomoću kojeg ćeš saznati zavodi li te ona zaista ili ti se samo pričinilo.

Osim toga, zanimljivo je da su istraživanja pokazala kako ženski spol danas koristi iste neverbalne trikove koje je koristio i stoljećima prije. Isto kao i stoljećima prije, muški rod i danas na njih pada!

Znak flerta kod cura je poigravanje kosom. Ovako ona otkriva svoje lice, vrat, ramena i pokazuje da te zavodi, makar i nesvjesno.

Isto tako, znak flerta je i noga prebačena preko noge, ali je gornja noga zataknuta ispod one koja stoji na tlu. To je poprilično komplicirana poza, ali je očit znak da te zavodi. Osim toga, ovakav položaj nogu dečki ne mogu napraviti jer imaju šire kukove.

Doticanje usana
, bilo da se radi o stavljanju ruža na usne bilo o polaganom uzimanju hrane i sličnom, također je znak da je spremna na flert. Ako te pritom i gleda u oči, onda je već 100 posto sigurno da te zavodi.

Jednu je nogu prebacila preko druge i tu gornju lagano njiše, a ima li natikače, poigrava se njima odnosno podiže i spušta petu.

Popravljanje odjeće
čest je oblik flerta, posebice ako u određenom trenutku slučajno pokaže dio tijela koji je donedavno bio sakriven – primjerice trbuh, donji dio vrata, rame i slično. Ovo je trenutak kada dečki obično proliju piće ili se toliko zbune da više ne znaju što su pričali jer zapravo nisu htjeli gledati, ali su vidjeli.

Lagan prelazak prstom preko čaše
dok razgovarate još je jedan znak da s tobom flertuje.

Ako dotakne svoj vrat i još se k tome stalno naginje prema tebi, siguran je znak da te zavodi.

U globalu gledano, najčešći neverbalni zavodnički govor tijela kod djevojaka je poigravanje kosom ili pokazivanje, a potom ponovno sakrivanje određenog skrivenog dijela tijela.

Dakako, ne smijemo zaboraviti ni osmijeh dok te gleda, koji šalje poruku: 'Sviđaš mi se, neću te povrijediti. Priđi mi bliže!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi