PRIGODNE DEKORACIJE

Kako ukrasiti dom za Uskrs

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Uskrsni blagdani, popraćeni toplim travanjskim vremenom i proljetnim ugođajem, bit će još ljepši ako prigodno dekorirate vlastiti dom. Blagdansko-proljetni ugođaj oraspoložit će sve ukućane, kao i goste koje očekujete

Mnogo je razloga za veselje prigodom nadolazećih uskrsnih blagdana. Religiozno značenje Uskrsa, okupljanje obitelji i prijatelja, kao i školski praznici koji se nadovezuju na blagdane, unose već sada radost u mnoge obitelji. Dobro raspoloženje potrebno je unijeti i u okruženje vlastita doma kako bi ugođaj bio kompletan. Prigodnim dekoracijama unijet ćete svježinu u prostor, a blagdansko ozračje naglasit ćete tradicionalnim, ali i inovativnim uskrsnim ukrasima.

www.interijerNET.hr

www.interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pisanice mogu biti apstraktne, ali i s tradicionalnim motivima
Pisanice su obavezan element uskrsnih dekoracija uskrsnog drvca ili nezaobilazna dekoracija stola, pružaju snažan blagdanski ugođaj i predstavljaju tradicionalnu dekoraciju. Metode izrade maštovitih pisanica vrlo su različite, a krajnji rezultati toliko zadivljujuć da one predstavljaju prava mala umjetnička djela kućne radinosti.

Ornamenti pisanica najčešće su povezani s tradicijom kraja iz kojega potječu, no motivi mogu biti vrlo raznovrsni – od tradicionalnih do apstraktnih, biljnih ili jednostavno koloriranih. Pisanice u jestivom ili isključivo dekorativnom obliku, važan su element uskrsnog dekoriranja, a osobita radost djeci koja rado sudjeluju u njihovoj izradi. Uskrs i pisanice usko su povezani, pa je sasvim razumljivo da su i ove godine najvažniji dekorativni element kreiranja blagdanskog ugođaja.

Uskrsna drvca, s različitim visećim dekoracijama ili potpuno bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Dekorativna drvca simbolično su predstavljena većim ili manjim granama čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru, kao i poziciji na koju će se smjestiti. Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto u prostoru. Svojim prirodnim izgledom unijet će proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj.

Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskoga stola. Uz malo mašte, blagdanski stol bit će svečan, otmjen i drukčiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi i ukrasne svijeće upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje doma.

www.interijerNET.hr

www.interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Uskrs je proljetni blagdan, pa je i uvođenje prirode, koja ponovo buja, vrlo interesantan motiv dekoracije interijera. Vedre boje proljetnoga cvijeća, kao i različite nijanse zelene boje, izvrsno će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj. Ovakve boje mogu se javiti u dekorativnim detaljima – ukrasnim predmetima, slikama, ukrasnim jastučićima, stolnjacima ili posteljini u spavaćoj sobi.

Motivi iz prirode, u kombinaciji s već navedenim pisanicama, uskrsnim drvcima te svijećama, stvorit će ugođaj i toplinu svojstvenu ovom važnom blagdanu. Uz malo truda i mašte, i vaš će dom postati idealno mjesto za okupljanje obitelji i proslave Uskrsa.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi