UNESITE PROLJEĆE U DOM

Kako tulipane što dulje održati svježima

17.03.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Ako ste samo letimično pogledali tezge s cvijećem ovih dana, sigurno ste primijetili prelijepe tulipane koji mame svojom ljepotom i raznim bojama. Iako bi nam stan trebali krasiti desetak dana, ponekad uvenu i prije vremena, ali uz nekoliko trikova možete im produljiti vijek trajanja

Za tulipan kažu da je kralj cvijeća, a u proljeće unosi boje u svaki dom i tako najavljuje dolazak proljeća. Tulipani dolaze iz porodice ljiljana i ima ih oko 150 vrsta.

Kako bi tulipani što dulje trajali, možete isprobati nekoliko savjeta koje je za Huffington Post otkrila zaljubljenica u cvijeće Ina Garten.

Kada ih tek kupite, možete ih malo pokratiti, ali nakon toga ih ne dirajte.

Drugi savjet tiče se količine vode. Iako možda o tome niste razmišljali, nije potrebno napuniti vazu s puno vode jer to tulipanima omogućava da još malo narastu pa će se savinuti i neće lijepo stajati. Iz istog razloga im nemojte mijenjati vodu.


373671, 373468, 372487, 372166

Sada ćete se možda zapitati što s neugodnim mirisom koji će se iz vaze širiti za nekoliko dana? Tu pomaže malo izbjeljivača (na litru vode dovoljna je jedna četvrtina žličice izbjeljivača; možete ga nabaviti u svim trgovinama s biljnim odjelom), tvrdi Garten. On će razbistriti vodu, ali i pomoći da tulipani budu svježi cijeli tjedan.