ŠTO VIŠE, TO BOLJE

Kako seks žene čini mlađima i ljepšima

22.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

I dok žene sate i sate provode pred ogledalom te troše poprilične svote novca na kozmetičke proizvode kako bi bile ljepše i izgledale mlađe, zanemaruju činjenicu da sama priroda podaruje eliksir mladosti i ljepote

Naravno, postoji vrijeme i mjesto koji zahtijevaju nešto dotjeraniji izgled, no ako želite stati na kraj učincima starenja te izgledati čak dvije do osam godina mlađe, sve što trebate je prepustiti se strasti s partnerom, jer upravo je seks neiscrpan izvor mladosti i ljepote, piše youbeauty.com. Ako sumnjate u to, ovih osam razloga će vas sigurno uvjeriti da se što češće prepustite neobuzdanim strastima.

Prirodna šminka
Svako jutro na lice pomno nanosite slojeve šminke, no bez obzira na to što napravili, već u vrijeme ručka imate osjećaj da su se svi slojevi otopili te da izgled hitno trebate 'provjeriti'. No, uživanje u seksu osigurati će vam 'prirodnu šminku' koja će potrajati satima, baš kao i vaše dobro raspoloženje. Naime, nakon seksa vaše usne će dobiti izazovan crveni sjaj, a vaša koža će blistati. 'Kada se uzbudite, protočnost krvi se ubrzava, što rezultira rumenim izgledom i sjajnom kožom. Osim toga, treba dodati da beauty učinci seksa traju satima', objašnjava doktor Michael Roizen.

Brisanje bora
'Osim izlaganja suncu, glavni uzročnik nastanka bora su vaše arterije. Bez obzira na to nastaje li ta 'bora' u srcu, što uzrokuje srčani udar ili se ta bora nalazi na površini kože, proces je jednak', objašnjava doktor Roizen. Naime, pojačan protok krvi, koji, između ostalog, poboljšava seks, koži osigurava kisik i hranjive tvari, što sprečava nastanak bora.

Seksi pokreti
Općepoznato je da je samopouzdanje jedna od najseksi stvari koje žena može imati, a prema riječima stručnjakinje za seks Mary Jo Rapini, dobar seks svakoj ženi daje dodatnu dozu istoga. 'Kada sam pitala muškarce što im je najviše seksi na ženi, jedan od najčešćih odgovora bio je način na koji se ona kreće,' kaže Mary Jo Rapini. Naime, nakon uživanja u seksu žene hodaju još ženstvenije, a pokreti su im senzualniji – glavu drže uspravno gore, a bokovi im se zanosno njišu, a upravo to izluđuje muškarce.

Seks omogućava da izgledamo mlađe i ljepše
Ljepša i zdravija kosa
Osim svega navedenog, seks pridonosi i zdravlju kose. 'Svaka folikula vlasi ima krvni žilu, a protok krvi je jedan od najvažnijih čimbenika vanjskog i unutarnjeg zdravlja. Naime, pojačan protok kravi znači više hranjivih tvari za kosu', kaže doktor Roizen. Osim toga, razne poze i izvijanje u krevetu kosi će dati neviđeni volumen.

Više seksa, manje brige
Postoji razlog zašto se bore nerijetko povezuje s brigama, a činjenica je da ni jedna krema protiv bora ne može tako blagotvorno utjecati na kožu kao što može seks. 'Seks je najbolji način rješavanja stresa. Budući da se dostizanje orgazama bazira na učenju kako disati i kako se opustiti, redoviti seks kumulira umirujuće učinke te će osjećaj stresa biti znatno manji, a samim time i njegovi učinci', kaže stručnjakinja za seks Mary Jo Rapini te dodaje: 'Seks prosječno zahtijeva između tri i dvadeset minuta, što i nije tako dugo, no njegovi blagotvorni učinci potrajati će cijeli dan, a ponekad seks može blagotvorno djelovati i nekoliko dana, a nedostatak napetosti i brige biti će itekako vidljivi.'

Veće grudi
Tijekom seksa vaše obline će još više doći do izražaja, posebice grudi koje će se povećati. Prema riječima doktora Roizena, tijekom seksa grudi se povećavaju za čak 25 posto, a same bradavice će biti ispupčenije i izraženije i to do čak centimetra.

Seks kao vježba

Iako se teško prisiljavate na odlazak u teretanu i redovito vježbanje, ako ste spremni na seks u raznim pozama, od misionarske pa sve do one na sve četiri ili pak na boku, seks može biti prava kardio vježba. 'Znanstveno gledajući, seks je tjelesna aktivnost koja ima jednake učinke kao i odlazak na zumbu, a što više 'vježbate', učinci će biti vidljiviji', kaže doktor Roizen.

Fontana mladosti
Ako žena redovito prakticira seks, vrlo lako može izgledati dvije do osam godina mlađa od svoje stvarne dobi, napominje doktor Roizen, dodajući da nas redovit i zadovoljavajući seks čini funkcionalnije mlađima. Osim toga, prema riječima doktora Roizena, seks smanjuje rizik od triju glavnih ubojica: bolesti srca, raka i svih drugih, poput depresije, promjena raspoloženja ili samoubojstva.