PROBLEMATIČNA KOŽA

Kako se prirodnim maskama riješiti akni?

10.07.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Osobe koje imaju problematičnu kožu zbog akni u neprestanoj su potrazi za proizvodima koji mogu ublažiti njihove simptome ili prekriti neugodne crvene mrlje. Osim što na izbor imate mnoge linije dekorativne i preparativne kozmetike, na raspolaganju vam je i nekoliko namirnica koje vas čekaju kod kuće – u hladnjaku ili smočnici

Maska sa zobi
Zobene pahuljice se koriste kako bi ublažile crvenilo uzrokovano aknama i umirile kožu. Pomiješajte dvije jušne žlice zobenih pahuljica s nekoliko žlica vode sve dok ne dobijete pastu. Probajte dodavati malo pomalo vode kako smjesa ne bi bila previše rijetka.
Lice temeljito očistite, nanesite zobenu pastu i ostavite neka djeluje 25 minuta. Isperite lice mlakom vodom i osušite lagano ga tapkajući ručnikom.


Maska s rajčicom
Zahvaljujući rajčici (koja je pravi rudnik antioksidansa), imat ćete lijepi ten koji zrači toplinom, a ujedno ćete se riješiti masnoće s površine kože. Rajčicu ogulite i vilicom izgnječite te dodajte jušnu žlicu limunovog soka. Dobro promiješajte pa smjesu nanesite na lice. Ostavite neka djeluje sve dok se ne osuši.

Kako napraviti maske s jogurtom i sodom bikarbanom, pročitajte na ordinacija.hr.